Γ. Βλασσόπουλος: Καθοριστικοί οι δύο πρώτοι αγώνες

Η παρουσία του Γ. Βλασσόπουλου στην Εθνική Εφήβων μας ξυπνάει μνήμες από το κοντινό 2008, όταν στο Ευρωπαϊκό που φι λοξενήθηκε στον Πύργο και την Αμαλιάδα, το Ελληνικό μπάσκετ ανέβηκε για ακόμα μία φορά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, αλλά και από το 2009 και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που διεξήχθη στη Νέα Ζηλανδία.
Αναμφίβολα η εμπειρία του Γ. Βλασσόπουλου είναι ο καλύτερος σύμμαχος σε αυτή τη νέα φουρνιά αθλητών, που φιλοδοξούν να βρεθούν κάποια στιγμή στις θέσεις που βρίσκονται σήμερα τα ινδάλματά τους, της Εθνικής Ανδρών. Μπροστά τους υπάρχει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων που θα διεξαχθεί στην Πολωνία το διάστημα 21-31/7/2011 στην πόλη Βρότσλαβ. 
-κ. Βλασσόπουλε, από την εμπειρία που διαθέτετε και όσα είδατε στα διεθνή τουρνουά και τα φιλικά, πως βλέπετε το επίπεδο του φετινού Ευρωπαϊκού Εφήβων; 
 -Είναι ιδιαίτερα υψηλό το επίπεδο. Από τη συμμετοχή μας στα διεθνή τουρνουά σε Γαλλία και Ιταλία και από τα φιλικά με Ρωσία, Βουλγαρία και Σερβία τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι ότι έχουμε απέναντί μας πολύ καλές ομάδες. Οι αντίπαλοι μας διαθέτουν παιδιά με αγωνιστικές εμπειρίες, γεγονός που τους δίνει σημαντικό πλεονέκτημα. Εμείς μέσα από πολλά φιλικά που δώσαμε προσπαθήσαμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, αλλά και το συγκριτικό μειονέκτημα σε αθλητική υποδομή. Είναι δύσκολο το έργο μας. Ξεκινάμε με την Κροατία που με τους γεννηθέντες το 1994 είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ διαθέτουν και τον Σάριτς που δημιουργεί πολλά προβλήματα. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία και θα είμαστε έτοιμη για το ξεκίνημα. Οι δύο πρώτοι αγώνες είναι καθοριστικοί για την πορεία μας σε αυτό το Ευρωπαϊκό. 
 -Έχετε ξεχωρίσει κάποια φαβορί σε αυτή τη διοργάνωση; 
 -Οι Πολωνοί ως διοργανωτές, καθώς με τους γεννηθέντες του 1993 έχουν κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον κόσμο. Η συγκεκριμένη φουρνιά των Πολωνών έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις. Επίσης Ισπανοί και Λιθουανοί είναι πάντα πολύ δυνατοί σε αυτές τις ηλικίες. 
 -Αγωνιστικά αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα; 
-Όχι, δεν έχουμε προβλήματα τραυματισμών ή κάποια ατυχία. Είναι έτοιμη η ομάδα και βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Αυτό το είδαμε και κόντρα στη Σερβία όπου λειτουργήσαμε σωστά σε άμυνα και επίθεση. Αυτό που θα πρέπει να παλέψουμε είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Το μειονέκτημα ότι δεν διαθέτουμε πολλές εμπειρίες ευρωπαϊκού επιπέδου θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε φθάνοντας στο 100% των δυνατοτήτων μας. 
-Ποιες είναι οι πιθανότητες που έχουμε για διάκριση; 
-Πολλά θα φανούν από τα πρώτα παιχνίδια. Έχουμε το πλεονέκτημα ότι παίρνουμε διαρκώς εμπειρίες. Η ομάδα το τελευταίο διάστημα έχει παρουσιάσει μια γεωμετρική πρόοδο και βελτίωση, κάτι που θα συνεχιστεί και κατά την διάρκεια του τουρνουά. Ο ενθουσιασμός που μπορεί να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα, η θετική ψυχολογία, μπορεί να μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια.