Βελισσαράκος: «Θα κοντράρουμε τις προβλέψεις»

Στη χημεία της ομάδας στάθηκε ιδιαίτερα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Κορασίδων Γιώργος Βελισσαράκος. Οι διεθνείς μας συνεχίζουν την προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας (Κάλιαρι 11-21 Αυγούστου) και ο προπονητής τους προσπαθεί να «παντρέψει» αυτές που είναι κουρασμένες από το Πανελλήνιο με αυτές που έχουν να παίξουν από τότε που τελείωσαν τα πρωταθλήματα των Ενώσεών τους. «Προσπαθούμε να πετύχουμε την κατάλληλη χημεία έτσι ώστε από την μία να ξεκουράσουμε τα κορίτσια που ταλαιπωρήθηκαν αρκετά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και από την άλλη να προσαρμοστούν οι υπόλοιπες στο δυνατό πρόγραμμα έτσι ώστε να έχουμε ίδιο επίπεδο δουλειάς απ’ όλες».
Σε ότι αφορά την επιλογή των συγκεκριμένων παικτριών ο Γιώργος Βελισσαράκος διευκρινίζει: «Η επιλογή έγινε σε τρία στάδια. Από τα κλιμάκια Νότου και Βορρά τα οποία κάνανε προπόνηση μια φορά την εβδομάδα όλο το χειμώνα, από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και από τα παιχνίδια στα πρωταθλήματα των Ενώσεών τους».
Για την επιλογή της δωδεκάδας των αγώνων του Πανευρωπαϊκού ανέφερε: «Θέλουμε να πάρουμε και τις 17 παίκτριες στην Βουλγαρία για φιλικά και εκεί να γίνει η επιλογή της τελικής δωδεκάδας. Αν δεν μπορέσουμε τόσο θα πάμε 14 στην Βουλγαρία και μετά θα ανακοινωθούν οι 12 της αποστολής».
Για το υλικό που έχει στην διάθεσή του: «Είναι ότι καλύτερο έχουμε. Ολες έχουν μεγάλο πάθος και όρεξη για δουλειά. Εχουν ανέβει επίπεδο και αυτό φαίνεται από τις πρώτες προπονήσεις. Υπάρχει ποιότητα και αρκετά ψηλά κορίτσια κάτι που υστερούσαμε τα τελευταία χρόνια».
Για τον όμιλο της πρώτης φάσης: «Θεωρητικά είναι δύσκολος. Οι δύο ομάδες έπαιξαν πέρυσι στον τελικό. Η Ρωσία είναι σίγουρα υπερδύναμη στην κατηγορία, όμως πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε εκπλήξεις. Δεν πάμε απλά για την συμμετοχή, αλλά για να κοντράρουμε τις προβλέψεις και να μπούμε σφήνα. Δεν ξέρουμε στοιχεία για τις αντιπάλους μας, τα ονόματά τους είναι σπουδαία, αλλά κάθε χρόνο αλλάζουν όλα τα ρόστερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι εμείς από πέρυσι έχουμε μόλις μια παίκτρια».