Σ.Καλτσίδου: «Θα τα δώσουμε όλα»

Ο στόχος της πρόκρισης στις δώδεκα καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Τσεχίας επετεύχθη για την εθνική γυ ναικών που πλέον κοιτάει κάτι καλύτερο. Η Στέλλα Καλτσίδου θεωρεί ότι η παρουσία της Ελλάδας στην επόμενη φάση είναι τεράστια επιτυχία και από εδώ και πέρα θα τα δώσουν όλα για ακόμη ψηλότερα. Η εμπειρία του παγκοσμίου πρωταθλήματος υποστηρίζει ότι είναι τεράστια τόσο για την ίδια όσο και για τις συμπαίκτριές της.

Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στις 12 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από εσάς;

Η πρόκριση στη δωδεκάδα ήταν ο αρχικός μας στόχος. Το ότι εκπληρώθηκε δεν σημαίνει ότι ήταν κάτι δεδομένο αν σκεφτούμε ότι στον όμιλό μας είχαμε ομάδες με τίτλους.  
Από εδώ και πέρα πάμε στη β΄ φάση όπου τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα καθώς πρέπει να κάνουμε δύο νίκες. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πιο δύσκολες ομάδες από τη Σενεγάλη, όπως είναι η Λευκορωσία και ο Καναδάς. Εμάς εκείνο που μας νοιάζει είναι σε κάθε παιχνίδι  
να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να είμαστε ευχαριστημένες στο τέλος ότι θα δώσαμε όλα.

Είναι εφικτή η πρόκριση στους «8»;

Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι στο οποίο μπορούν να γίνουν τα πάντα. Εμείς θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και να περάσουμε στους «8». Ακόμα και να μην έρθει η πρόκριση έχουμε κάνει μια επιτυχία με το γεγονός ότι είμαστε στη δωδεκάδα και αυτό είναι τρομερό το συναίσθημα.

Τι ήταν αυτό που είχε η εθνική και κατάφερε και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος;

Καταρχήν θέλω να τονίσω ότι δεν έχουμε κάνει ακόμα το καλό μας ματς. Αυτό που μας βοήθησε απέναντι στη Σενεγάλη, ήταν ότι καταφέραμε να αφήσουμε πίσω την κακή ψυχολογία του αγώνα με τη Γαλλία και επικεντρωθήκαμε στο στόχο μας. Αλλωστε από την αρχή είχαμε βάλει ως στόχο το συγκεκριμένο αγώνα. Κάναμε αυτό που έπρεπε, είχαμε καθαρό μυαλό και πήραμε νίκη. Ελπίζω στα επόμενα παιχνίδια  να είμαστε καλύτερες.

Βλέποντας τις ομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε αυτή τη φάση τι μπορούμε να πούμε;

Η Αυστραλία είναι μια ομάδα αναμφισβήτητα πολύ δυνατή. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και σκοπός μας είναι να κάνουμε μια καλή εμφάνιση. Με τη Λευκορωσία έχουμε παίξει πολλές φορές και έχουμε μια πλήρη εικόνα. Δεν σημαίνει τίποτα που την κερδίσαμε στο φιλικό. Βέβαια αν κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε για σαράντα λεπτά είναι μια ομάδα που μπορούμε να τη φέρουμε εκεί που θέλουμε και να κερδίσουμε το ματς. Τέλος σχετικά με τον Καναδά δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι κερδίσαμε δύο φιλικά που έγιναν στην Αθήνα. Η ομάδα έχει κάνει καλές εμφανίσεις στη διοργάνωση οπότε δεν πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να σκεφτόμαστε τα παιχνίδια που έχουμε παίξει εναντίον τους και τα οποία έχουμε κερδίσει. Πρέπει να μπούμε με την ψυχολογία ότι είμαστε μια πιο ταλαντούχα ομάδα.


Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τη διοργάνωση;

Η εμπειρία είναι πραγματικά μοναδική και αισθανόμαστε τρομερή τύχη που είμαστε εδώ.  
Μένουμε όλες οι ομάδες μαζί, συναντάμε παίκτριες που τις βλέπαμε από την τηλεόραση και τώρα έχουμε την τύχη να της αντιμετωπίσουμε κατάματα. Είναι τυχερή κάθε αθλήτρια που ζει κάτι τέτοιο.