Δ.Καλέντζου: «Μπορούμε την πρόκριση»

Η μεγάλη στιγμή για την εθνική γυναικών έφτασε. Αύριο ρίχνεται στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Τσεχίας με μεγά λο στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μια από τις παλιές καραβάνες της εθνικής, η Δήμητρα Καλέντζου δεν κρύβει ότι η Ελλάδα μπορεί να περάσει στις 12 καλύτερες ομάδες και κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μία ή δύο νίκες στην α’ φάση. Η έμπειρη πλέι μέικερ δηλώνει ότι ίσως είναι και θετικό που η εθνική θα ξεκινήσει τους αγώνες της κόντρα σε μια από τις υπερδυνάμεις του γυναικείου μπάσκετ, τις ΗΠΑ.

Ποιοι είναι οι στόχοι της εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

Εμείς θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Είναι η πρώτη μας παρουσία σε μια τέτοια διοργάνωση και νομίζω μία ή δύο νίκες θα μας δώσουν την πρόκριση. Σίγουρα το ιδανικό και ο μεγάλος μας στόχος είναι να πετύχουμε στην α’ φάση δύο νίκες.

Πόσο εφικτό είναι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλαδή να περάσει η Ελλάδα στην επόμενη φάση;

Είναι μέσα στις δυνατότητές μας. Η προετοιμασία μας πήγε πολύ καλά και έχουμε ετοιμαστεί γι’ αυτούς τους αγώνες. Θέλουμε να πηγαίνουμε βήμα βήμα όπως πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λετονίας. Αν παρουσιάσουμε στο γήπεδο όσα μπορούμε είναι σίγουρα εφικτός ο στόχος της πρόκρισης.

Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως ομάδα;

Θεωρώ, αλλά και το πιστεύω ότι είναι η εξυπνάδα της μέσα στο παιχνίδι. Μπορούμε και οδηγούμε τους αντιπάλους μας σε τομείς που δεν είναι καλοί. Αυτό θα προσπαθήσουμε και εδώ στην Τσεχία. Να δυσκολέψουμε μέσα από διάφορα τρικ τους αντιπάλους μας.

Πιστεύεις ότι είναι θετικό ή αρνητικό που η Ελλάδα ξεκινά στις υποχρεώσεις της με αντίπαλο τις ΗΠΑ;

Δεν το θεωρώ ούτε θετικό ούτε αρνητικό. Με κάποιον αντίπαλο θα έπρεπε να ξεκινήσουμε. Έτσι ήρθε το πρόγραμμα. Ίσως το γεγονός ότι θα συγκρουστούμε με μια τόσο καλή ομάδα μας βάλει πιο γρήγορα στο κλίμα του επιπέδου της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Είναι για μας ένα ματς σαν όλα τα άλλα ξέροντας βέβαια ποια ομάδα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
 
Η Δήμητρα Καλέντζου με ποια θέση θα είναι ευχαριστημένη;

Αρχικά με το να περάσουμε στις 12 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Έχουμε βέβαια αποδείξει ότι μέσα από τα συνεχή παιχνίδια βελτιωνόμαστε και ίσως έρθει κάτι καλύτερο. Αλλά όλα αυτά γίνονται βήμα βήμα.