Ε.Μάλτση: «Να πιστέψουμε στον εαυτό μας»

Η Εθνική Γυναικών ξεκινά στις 23 Σεπτέμβρη το ταξίδι της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Τσεχία. Η Εβίνα Μάλτση βάζει ως πρωταρχικό στόχο την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Κάτι το οποίο είναι εφικτό αρκεί οι παίκτριες να πιστέψουν στους εαυτούς τους, όπως χαρακτηριστικά τονίζει αν και ο όμιλος με ΗΠΑ, Γαλλία και Σενεγάλη μόνο εύκολος δεν είναι.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από την Εθνική Γυναικών στην παρθενική της συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

Σε πρώτη φάση θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Να βγάλουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας και φυσικά να περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αυτό άλλωστε είναι και ο μεγάλος μας στόχος.

Η εθνική είναι έτοιμη για μια τέτοια πρόκληση όπως είναι η συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

Όσο έτοιμος και να λες ότι είσαι, όταν πας κάπου που δεν έχεις ξαναπάει ποτέ, είναι σίγουρα ένα ρίσκο. Εμείς δουλεύουμε, έχουμε έναν έμπειρο από μεγάλες διοργανώσεις προπονητή και θα προσπαθήσει να μας βοηθήσει πολύ σε αυτόν τον τομέα. Μπορεί εμείς να μην έχουμε ξαναπάει σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά ελπίζουμε αυτό να λειτουργήσει θετικά στην εικόνα που θα παρουσιάσουμε στο γήπεδο. Να είναι ένα έξτρα κίνητρο για μας.

Ποιο θεωρείς παιχνίδι – κλειδί για την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

Αν θέλουμε να περάσουμε απλά στην επόμενη φάση αυτό με την Σενεγάλη και αν επιθυμούμε να κουβαλήσουμε μαζί μας και μια νίκη εκείνο με τη Γαλλία. Σίγουρα το ματς κλειδί είναι αυτό με τη Σενεγάλη, αλλά το θέμα είναι να είμαστε εμείς έτοιμες. Να πιστέψουμε στον εαυτό μας γενικά σε αυτή τη διοργάνωση.

Μεγάλο όπλο για την Εθνική θα είναι τελικά η άμυνα;

Τα πάντα για μας ξεκινούν από την άμυνα. Έχουμε αδυναμίες και προσπαθούμε μέσα από την άμυνα να τις κρύψουμε. Σκοπός μας είναι να οδηγήσουμε τις αντιπάλους μας εκεί που θέλουμε εμείς. Όταν μια ομάδα παίζει καλή άμυνα δυσκολεύει τον αντίπαλο. Εμείς θέλουμε να τον κάνουμε να παίρνει δύσκολες επιθέσεις. Η άμυνα κατά τη γνώμη μου είναι αυτή που χαρακτηρίζει μια ομάδα και αυτή που κρίνει τους αγώνες.