Κ. Τσαρτσαρής: «Η ιστορία γράφει για την ομάδα»

«Πήραμε δύο νίκες, αλλά πολύ δυσκολότερα από ότι περιμέναμε. Ο στόχος επετεύχθη όμως και το σημαντικό είναι ότι πήραμε α υτά τα δύο θετικά αποτελέσματα. Δεδομένων και των δύο απουσιών, ξέραμε ότι θα είχαμε πολύ δυσκολότερο έργο. Οι εμφανίσεις σίγουρα δεν ήταν αυτό που ζητούσαμε ή θα θέλαμε, αλλά δείξαμε και στο δεύτερο παιχνίδι ότι βελτιωθήκαμε σε κάποια σημεία και είμαστε σίγουροι ότι θα βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο».
Ο ίδιος ο Τσαρτσαρής, όπως και όλοι οι ψηλοί της Εθνικής Ομάδας προσπάθησαν για το κάτι παραπάνω απόντων των τιμωρημένων Φώτση και Σχορτσανίτη που ανήκουν επίσης στην «φροντ λάιν»: «Όλοι προσπαθήσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Όλοι οι παίκτες. Στους ψηλούς ήταν ίσως πιο εμφανές ίσως. Όπως ο Γιάννης (σ.σ. Μπουρούσης), ο οποίος μετά από πολυήμερη απουσία πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής και βοήθησε σημαντικά. Όλα τα παιδιά έπρεπε να βάλουμε το κάτι παραπάνω. Σε κάθε θέση».
Η Ελλάδα ξεκίνησε με δύο νίκες, ο Τσαρτσαρής έχει βοηθήσει ήδη σημαντικά στα δύο θετικά αποτελέσματα, αλλά αυτό που επιθυμεί είναι κάτι διαφορετικό: «Αυτό που θέλω είναι να τελειώσουμε καλά. Αυτό έχει σημασία. Αυτό μένει. Το τι κάνει η ομάδα, το τι γράφει η ιστορία. Κι αυτό επιζητώ. Να πάει καλά η ομάδα. Αν αυτό σημαίνει ότι θα βάλω 0 πόντους και θα κερδίσει, πολύ ευχαρίστως! Κανένα πρόβλημα!»
Η απόδοση της Εθνικής Ομάδας δεν είναι αυτή που ήταν στα φιλικά. Και είναι κάτι που έχει συζητηθεί. Οι διεθνείς είδαν τα λάθη και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν: «Μας αποσυντόνισε η άμυνα ζώνης των αντιπάλων. Ίσως να σκεφτόμαστε περισσότερο από όσο θα έπρεπε εναντίον της ζώνης. Η άμυνά μας από την άλλη όντως έπασχε. Αυτό είναι που πρέπει να βελτιώσουμε, γιατί απέναντι σε άλλες ομάδες θα το πληρώσουμε ακριβά. Ελληνική ομάδα ίσον σκληρή άμυνα για 40 λεπτά. Αυτό είναι κάτι δεδομένο. Θα πρέπει να σφίξουμε την άμυνά μας περισσότερο τώρα που επιστρέφουν ο Φώτσης και ο Σχορτσανίτης. Ανεβαίνει η ποιότητά μας με αυτούς τους δύο παίκτες. Αλλά θα πρέπει και να διαβάσουμε τα λάθη μας, να βελτιωθούμε εμείς πρώτα».
Είναι κάτι το οποίο σίγουρα θα βοηθήσει ενόψει της αναμέτρησης με την Τουρκία αύριο. Ο Κώστας Τσαρτσαρής και οι συμπαίκτες του είδαν τα δύο παιχνίδια των αυριανών αντιπάλων τους: «Τους είδαμε και στους δύο αγώνες. Είναι ομάδα που εκμεταλλεύεται την έδρα, έχει ενθουσιασμό, παίρνει πολλά από τον κόσμο και κάνει κάτι τρίλεπτα πολύ καλά που παίρνει τη διαφορά στα παιχνίδια. Δεν θεωρώ όμως ότι είναι ομάδα αχτύπητη. Θα είναι αγχωμένη σίγουρα, γιατί πάντα υπάρχει η πίεση. Παίζει μπροστά στο δικό της κοινό που έχει υψηλές προσδοκίες γενικότερα και ειδικότερα σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Η αντιπαλότητα υπάρχει, Έλληνες είμαστε και τη νιώθουμε. Μπορεί δημοσιογραφικά να λέγαμε ότι «άλλο ένα παιχνίδι», αλλά όλοι ξέρουμε ότι πάντα υπάρχει ιδιαιτερότητα. Δεν θα εστιάσουμε εκεί εννοείται, όμως δεν μπορούμε να αρνηθούμε και ότι υπάρχει».