Γ. Πρίντεζης: «Απόλυτα συγκεντρωμένοι και έτοιμοι»

Έτοιμος για ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού με την Εθνική Ομάδα είναι ο Γιώργος Πρίντεζης. Πέρυσι στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας βοήθησε σημαντικά, και φέτος είναι έτοιμος να προσφέρει ακόμη περισσότερα. Ο ίδιος αισιοδοξεί, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτή η αισιοδοξία πρέπει να στηρίζεται και σε πράξεις, στην απόδοση της ίδια της Εθνικής Ομάδας στα παρκέ της Τουρκίας.
«Ευτυχώς ή δυστυχώς η ομάδα αυτή έχει πάει να κοιτάζει ψηλά. Δεν γίνεται διαφορετικά. Έχει ήδη φέρει επιτυχίες και όλοι περιμένουν από εμάς να διατηρήσουμε την Εθνική σε υψηλά επίπεδα. Και σε μεγάλο ποσοστό εξαρτάται από εμάς».
-Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πιστεύεις ότι έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με το περσινό Ευρωμπάσκετ;
«Πιστεύω ότι θα είναι πιο δύσκολα από ότι ήταν στο Ευρωμπάσκετ. Υπάρχουν ομάδες από όλο τον κόσμο και ουσιαστικά υπάρχουν δύο νοκ άουτ παιχνίδια στη διοργάνωση, για να φτάσεις να πεις ότι έχεις καταγράψει μια επιτυχία. Υπάρχει το νοκ άουτ μετά τους ομίλους και μετά υπάρχουν οι προημιτελικοί. Η γραμμή που χωρίς την επιτυχία από την αποτυχία είναι πολύ λεπτή. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι και να είμαστε έτοιμοι».
-Κούραση δεν υπάρχει μετά από μια γεμάτη χρονιά; Τι σημαίνει για σένα η παρουσία σου στην Εθνική Ομάδα;
«Δεν το σκέφτομαι. Δεν νομίζω ότι σκέφτεται κάποιος την κούραση. Παρά το ότι το ισπανικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο, με πολλούς δυνατούς αγώνες, δεν μπορώ παρά να θεωρώ τιμή την παρουσία μου εδώ, στην Εθνική Ομάδα. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι θα ήθελα να προσφέρω στην Εθνική, να είμαι εδώ όσο περισσότερα χρόνια μπορώ. Να είμαστε καλά, να έχουμε την υγεία μας και να είμαστε εδώ. Είναι η μεγαλύτερη τιμή».
-Στο πρόγραμμα της Ελλάδας υπάρχει στις 25 Αυγούστου η αναμέτρηση με τις ΗΠΑ στο ΟΑΚΑ, ένας αγώνας πόλος έλξης, αλλά και ένα πολύ δυνατό φιλικό. Εσείς πώς το αντιμετωπίζετε;
«Ο αγώνας με τις ΗΠΑ που έχουμε στο πρόγραμμα είναι σίγουρα «μαγνήτης» για τον κόσμο. Για εμάς είναι ένα πολύ δυνατό αγωνιστικό τεστ και έτσι τον αντιμετωπίζουμε. Θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι γι’ αυτόν, να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο. Είναι ένα δυνατό φιλικό και το τελευταίο πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για έναν καλό αγώνα».
-Στο πρόγραμμα υπάρχει και το κλασσικό ραντεβού στο τουρνουά «Ακρόπολις». Και στις δύο περιπτώσεις θα έχετε την ευκαιρία να αγωνιστείτε μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους. Σημαίνει για εσάς κάτι αυτό;
«Το «Ακρόπολις» είναι θεσμός πλέον. Είναι ένα κλασσικό και σημαντικό ραντεβού για όλους μας. Και είναι πολύ σημαντικό επίσης ότι τόσο στο τουρνουά, όσο και στον αγώνα με τις ΗΠΑ θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο αλλά για εμάς παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στους αγώνες αυτούς να δούμε τον κόσμο δίπλα μας, να στηρίξει την ομάδα κι εμάς. Μας δίνει τη μεγαλύτερη δυνατή ώθηση, πριν από τα μεγάλα ραντεβού η αγάπη του».
-Πόσο δύσκολη βλέπεις την επίτευξη μιας διάκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;
«Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο. Φαβορί μπορούν να χαρακτηριστούν έως και επτά ομάδες. Υπάρχουν τουλάχιστον επτά ομάδες που μπορούν να φτάσουν στο βάθρο. Υπάρχουν απουσίες σε κάποιες από αυτές, αλλά θα πρέπει εμείς να είμαστε σε ετοιμότητα. Και να φτάσουμε ψηλά, όπως και πέρυσι, όπως και άλλες χρονιές…»