Ν. Παππάς: «Ρεαλιστικό να κοιτά ψηλά η Εθνική»

Μετά από έξι χρόνια στις «μικρές» Εθνικές Ομάδες, για τον Νίκο Παππά ήρθε η ώρα για τη… μεγάλη. Την επίσημη αγαπημένη. Η πρώτη του κλήση τον οδήγησε από τους πανηγυρισμούς για το ασημένιο μετάλλιο στα παρκέ της Κροατίας, ως την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών στο Καρπενήσι. Και ο ίδιος απολαμβάνει κάθε στιγμή. Πάντα όμως με το ίδιο ανταγωνιστικό του πνεύμα.
«Είναι μια εμπειρία πρωτόγνωρη για μένα. Το κλίμα εδώ είναι εξαιρετικό και προσπαθώ κι εγώ να ενσωματωθώ, να προσαρμοστώ, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, να βοηθήσω όσο μπορώ στην προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας».
-Υπήρχε πρόβλημα στην προσαρμογή σε ένα καινούριο περιβάλλον;
«Όχι… Όλοι είναι πολύ φιλικοί μαζί μας, όλα τα παιδιά μας βοηθούν. Είμαστε οι «μικροί», αλλά μας έχουν δεχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μας τονώνουν το ηθικό και την αυτοπεποίθησή μας σε κάθε στιγμή, τόσο όταν βρισκόμαστε στο γήπεδο, όσο κι εκτός».
-Κούραση υπάρχει για σένα και τον Παπανικολάου, που φτάσατε στο Καρπενήσι έχοντας μόλις ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις σας με την Εθνική Νέων Ανδρών;
«Προς το παρόν δεν νιώθω κούραση και πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για τον Κώστα . Έχουμε ένα καλό ρυθμό, ακριβώς επειδή προερχόμαστε από μια διοργάνωση, από συνεχείς αγώνες. Έτσι κι αλλιώς όταν βρίσκεσαι στην Εθνική Ανδρών, δεν νομίζω ότι μπορείς να σκεφτείς κάτι περί κούρασης. Αυτό που υπερισχύει είναι ότι είναι τιμή για εμάς που βρισκόμαστε εδώ».
-Νιώθεις άγχος;  
«Υπάρχει άγχος… Πάντα υπάρχει… Θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό, θέλουμε να βοηθήσουμε. Και πάντα υπάρχει άγχος όταν βρίσκεσαι σε μια ομάδα που έχει στόχους, ή όταν εσύ ο ίδιος έχεις στόχους. Πάντα… Σε κάθε επίπεδο…»
-Η Εθνική Ανδρών, όπως τη ζεις πλέον και από μέσα, τι στόχους πιστεύεις ότι έχει;
«Η ομάδα αυτή είναι ξεκάθαρο ότι έχει ταλέντο. Όπως επίσης είναι δεδομένο πως σε όποια διοργάνωση κι αν παίρνει μέρος κοιτάζει ψηλά. Το να βλέπει αυτή η ομάδα ψηλά, είναι ρεαλιστικό. Γιατί μπορεί να φτάσει ψηλά και το έχει αποδείξει».
-Οι προσωπικοί σου στόχοι ποιοι είναι;
«Αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω. Θέλω να δώσω το 100%. Είναι τιμή και χαρά για μένα η παρουσία μου εδώ. Είναι όνειρο που είχα από μικρός, από τότε που άρχισα να παίζω μπάσκετ. Θέλω να προσπαθήσω και να διεκδικήσω ότι καλύτερο μπορώ».