Κ. Βασιλειάδης: «Η Εθνική είναι έτοιμη για κάθε αντίπαλο»

Ένας από τους… μετανάστες της Εθνικής Ομάδας είναι ο Κώστας Βασιλειάδης. Μετά από μια επιτυχημένη χρονιά στην ισπανική λίγκα, ο Θεσσαλονιός γκαρντ δίνει και πάλι το «παρών» στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με το οποίο είχε την πρώτη του «γνωριμία» το 2005, ως ασημένιος πρωταθλητής κόσμου με τη Νέων Ανδρών.
-Πώς «υποδέχθηκες» την επιστροφή στην Ελλάδα και την Εθνική Ομάδα;
«Είναι πάντα όμορφα να επιστρέφεις. Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά, είδα την οικογένεια, φίλους… Όλα καλά… Και το ίδιο ισχύει και για την Εθνική Ομάδα. Περίμενα πολύ καιρό και τώρα προσπαθώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, να βοηθήσω στις προπόνησεις και να παράλληλα να δείξει ότι μπορώ να βοηθήσω γενικότερα».
-Τι σημαίνει για σένα το να βρίσκεσαι στην Εθνική Ομάδα;
«Είναι πάντα κάτι ξεχωριστό. Τα παιδιά αυτά κάνουν μια όμορφη παρέα, είναι μια πάρα πολύ καλή παρέα και από την πρώτη φορά που ήρθα με βοήθησαν και με βοηθούν και εκτός, αλλά και εντός αγωνιστικού χώρου. Με βοηθούν να αφομοιώσω πράγματα στο παρκέ τα οποία οι περισσότεροι κάνουν εδώ και πολλά χρόνια, είναι εκεί ανά πάσα στιγμή».
-Πιστεύεις ότι η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει μια διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς υπάρχουν δυνατές ομάδες, αλλά ταυτόχρονα και απουσίες;
«Όλες οι ομάδες έχουν τις απουσίες τους. Η Ελλάδα έχει δείξει ότι και με απουσίες μπορεί να κάνει πολύ μεγάλα πράγματα. Αυτή η ομάδα δουλεύει πολύ σκληρά για να είναι έτοιμη για όλες τις διοργανώσεις και για όποιον αντίπαλο βρεθεί μπροστά της. Το έχει αποδείξει στην πράξη αυτό. Αυτό θα γίνει και φέτος. Η δική μου αίσθηση είναι ότι αυτή η ομάδα θα πάρει πάρα πολύ καλά, παρά το ότι υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες. Η Εθνική θα διεκδικήσει και πάλι το καλύτερο!»
-Στην ομάδα ενσωματώθηκαν και δύο παιδιά από την Εθνική Νέων. Ίσως εσύ τους καταλαβαίνεις καλύτερα, αφού είχε γίνει το ίδιο με σένα και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο το 2005, όταν είχατε κληθεί μετά το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στην Αργεντινή.
«Ναι… Κληθήκαμε ο Παναγιώτης κι εγώ το 2005 και όντως τα καταλαβαίνω αυτά τα παιδιά. Σίγουρα προσπαθούν για το καλύτερο, θέλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό από τις πρώτες προπονήσεις και σίγουρα θα βοηθήσουν την ομάδα με την παρουσία τους. Και όσο θα εγκλιματίζονται και θα παίρνουν και παραστάσεις, θα γίνονται πρωταγωνιστές. Είναι κάτι που έχουν δείξει ήδη με τις «μικρές» Εθνικές ότι το έχουν. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η γενιά παικτών θα δώσει παίκτες στο ελληνικό μπάσκετ, κάτι που είναι πολύ θετικό για το τώρα, αλλά και για το αύριο».