Γ. Μπουρούσης: «Θέλουμε να πετύχουμε!»

Έχει προσφέρει ήδη στην Εθνική Ομάδα, είναι από τα βασικότερα στελέχη της, έχει δώσει το «παρών» σε μεγάλες διοργανώσεις . Για τον Γιάννη Μπουρούση όμως η φετινή θα είναι η πρώτη του παρουσία σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αφού το 2006 ήταν ο τελευταίος που είχε μείνει εκτός 12άδας.
«Για μένα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση. Ξέρω ότι θα συναντήσουμε ότι και σε άλλες διοργανώσεις, αλλά για μένα προσωπικά είναι κάτι ιδιαίτερο, καθώς το 2006 δεν ήμουν στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας. Αυτό που θέλω όμως είναι το ίδιο: Να πετύχουμε με την ομάδα. Να έχουμε μια καλή πορεία. Είμαι από τους παίκτες που στηρίζεται η Εθνική και θέλω να τη βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ σε όλη της την πορεία από την προετοιμασία ως το τέλος των αγωνιστικών της υποχρεώσεων. Ελπίζω να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, με αφετηρία μια καλή προετοιμασία. Το τεχνικό επιτελείο μάς έδωσε το χρόνο να ξεκουραστούμε, τώρα θα πρέπει να βρούμε όλοι το ρυθμό μας, να είμαστε έτοιμοι όταν φτάσουν τα επίσημα παιχνίδια και να προχωρήσουμε ως –σε πρώτη φάση- το χιαστί παιχνίδι».

-Πόσο εύκολο είναι για εσάς μετά από μια δύσκολη χρονιά με πολλούς αγώνες να έχετε τη συνέχεια τώρα με την Εθνική Ομάδα;
«Μας αρέσει που βρισκόμαστε εδώ. Μας αρέσει που βρισκόμαστε στην Εθνική Ομάδα. Εκπροσωπούμε μια χώρα, ένα κράτος, τους Έλληνες. Είναι τιμή για εμάς. Έτσι το αντιλαμβανόμαστε. Έχουμε δώσει ήδη χαρές στο παρελθόν και θέλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, ειδικά όπως είναι τώρα τα πράγματα, με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι καθημερινά».

-Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γίνεται κοντά, αλλά ταυτόχρονα και μακριά, φιλοξενείται στην Τουρκία. Είναι κάτι που θα μας επηρεάσει;
«Όχι… Δεν νομίζω. Προσωπικά θεωρώ ότι προσθέτει έξτρα δυσκολία. Συνήθως παίζουμε μακριά από την Ελλάδα. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι για μια ακόμη φορά να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και να δείξουμε ποια είναι η Ελλάδα. Ίσως το γεγονός ότι η Τουρκία είναι κοντά να οδηγήσει και κάποιους περισσότερους Έλληνες να βρεθούν κοντά μας, κάτι που είναι πάντα σημαντικό για εμάς».

-Να μιλήσουμε για στόχους;
«Οι στόχοι είναι δεδομένοι. Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό. Έχουμε μάθει να κοιτάζουμε ψηλά και αυτό κάνουμε και αυτή τη φορά, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να κοιτάμε μόνο μέχρι τον επόμενο αγώνα».

-Πώς υποδεχθήκατε την επιτυχία της Εθνικής Νέων Ανδρών; Δύο από αυτά θα βρεθούν και κοντά σας στην προετοιμασία;
«Το πρώτο που θέλω, είναι να δώσω κι εγώ συγχαρητήρια στην Εθνική Νέων για την επιτυχία της. Στους προπονητές, στα παιδιά… Είναι μεγάλη τιμή που έφτασε ως το τελικό, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Ο Παπανικολάου και ο Παππάς που θα είναι κοντά μας πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν και αυτοί, επιθυμώντας από την πλευρά τους σίγουρα να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν. Πιστεύω ότι τους αξίζει να βρίσκονται εδώ, όπως πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα παιδιά από αυτή την ομάδα. Εμείς είμαστε εδώ για τους βοηθήσουμε, όπως με βοηθάνε εμένα οι μεγαλύτεροι, όπως με βοήθησαν και στις δικές μου πρώτες παρουσίες στην Εθνική Ανδρών».