Κ. Τσαρτσαρής: «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Η Εθνική Ανδρών άρχισε σήμερα την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Τουρκία, 28/8-12/9) στο Καρπενήσι. Το «π αρών» έδωσε μετά από ένα χρόνο απουσίας και ο Κώστας Τσαρτσαρής. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού επέστρεφε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά την απουσία του στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και όπως τόνισε ήταν σαν να μην είχε λείψει.
-Πώς νιώθεις με την επιστροφή στην Εθνική;
«Σαν να μην πέρασε μια μέρα! Είναι πάντα ωραία τα συναισθήματα στην ομάδα, είναι πάντα θετικό όταν βρίσκεσαι σε αυτή την παρέα. Εδώ δεν υπάρχουν συλλογικές διαφορές, παλεύουμε όλοι για ένα στόχο και ένα κράτος ολόκληρο. Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά όλοι μαζί».
-Ήταν κάτι που το ήθελες αυτή η επιστροφή;
«Σίγουρα, ναι! Η Εθνική είναι πάντα ξεχωριστό για εμάς όλους. Έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές και μας έχει προσφέρει πολλά».
-Πιστεύεις ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βιώσει μία ακόμη επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;
«Η Ελλάδα έχει ταλέντο στο μπάσκετ και το έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια. Αυτή η ομάδα έχει στη σύνθεσή της τα μεγαλύτερα αστέρια του ελληνικού –και όχι μόνο- πρωταθλήματος. Είναι λίγο 
καταδικασμένη να διεκδικεί διακρίσεις. Ένα μετάλλιο ή την τετράδα, που για Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελεί διάκριση σίγουρα».
-Πώς υποδεχτήκατε το ασημένιο μετάλλιο της Εθνικής Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα;
«Είναι μια πολύ καλή «φουρνιά» παιδιών. Το ασημένιο μετάλλο είναι μεγάλη επιτυχία. Αυτά τα σχεδόν ίδια παιδιά μας φέρνουν διακρίσεις χρόνια τώρα. Θα πρέπει να τα προσέξουμε ιδιαίτερα αυτά τα παιδιά, να τα κρατήσουμε στη χώρα μας, να ασχοληθούμε μαζί τους. Μας δίνει και εμάς κίνητρο, να συνεχίσουμε, όπως κάποτε και αυτά τα παιδιά βρήκαν το κίνητρο στις επιτυχίες της Εθνικής Ανδρών».
-Το γεγονός ότι θα υπάρχουν δύο από αυτά τα παιδιά, ο Παππάς και ο Παπανικολάου, δίπλα σας από αύριο;
«Είναι σημαντικό! Μόνο ένας τρελός δεν θα το έκανε αυτό… Έχουν τόσες επιτυχίες και τις εξαργυρώνουν με μια θέση στην Εθνική Ομάδα Ανδρών. Ίσως κάποιο να φτάσει και στην τελική δωδεκάδα. Σιγά σιγά, όχι από τη μια μέρα στην άλλη, τα παιδιά αυτά θα πρέπει να ενσωματωθούν, να αποκτήσουν εμπειρίες και να στελεχώσουν και την Εθνική Ανδρών σταδιακά».