Ζ. Σαρικόπουλος: «Διπλά ενωμένοι»

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος ήταν από τα «συν» για την Εθνική Νέων Ανδρών στη σημερινή αναμέτρησή της με τη Λετονία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Δείχνοντας ότι ξεπερνά τις ενοχλήσεις στο γόνατο, μπήκε στο παρκέ και το άφησε με νταμπλ νταμπλ.
«Είμαι καλύτερα κάθε μέρα. Το πόδι είναι εντάξει Δεν είμαι ακόμη 100% έτομος, αλλά σήμερα έπαιξα αρκετά και πιστεύω ότι πήγα και αρκετά καλά. Το αισθάνομαι λίγο «βαρύ» τώρα, αλλά το σημαντικό είναι ότι ένιωσα ότι βοήθησα. Πήγαμε όλοι καλά. Παίξαμε καλά στην άμυνα και αυτό ήταν και το κλειδί. Δεχθήκαμε λίγους πόντους στο πέντε εναντίον πέντε και τις περισσότερες φορές που εκδήλωσαν τις επιθέσεις τους κάτω από τα 10 δευτερόλεπτα πήραμε τα ριμπάουντ και μπορέσαμε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό. Και μιλάμε για μια ομάδα που στους δύο προηγούμενους αγώνες είχε 40 επιθετικά ριμπάουντ.
-Μέχρι στιγμής δείξατε να φτάνετε σχετικά εύκολα στις νίκες. Ιδιαίτερα απέναντι στην Τσεχία και τη Λετονία. Η συνέχεια όμως αναμένεται δυσκολότερη.
«Οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε ήταν όλες καλές και ομάδες που άξιζαν σεβασμό. Πιστεύω ότι είναι ομάδες που στη συνέχεια μπορούν να κάνουν ζημιές. Είναι επικίνδυνες. Θα διασταυρωθούμε με τον ίσως πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης. Θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, καθώς η δεύτερη φάση είναι σημαντική για τη συνέχεια, για το χιαστί παιχνίδι που οδηγεί στην τετράδα».
-Ξεκινήσατε με τον κόσμο να έχει ήδη προσδοκίες από εσάς, εξαιτίας και των επιτυχιών σας τα προηγούμενα χρόνια. Είναι δικαιολογημένες;
«Πιστεύω ότι, με την καλή έννοια, έχουμε κακομάθει τον κόσμο, έχουμε κακομάθει κι εμείς. Παίζουμε καλά, πιστεύω ότι κάθε μέρα παίζουμε και καλύτερα. Σήμερα παίξαμε καλά, ομαδικά, πολύ αποτελεσματικά στην άμυνα και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να παίζουμε όλο και καλύτερα, γιατί θέλουμε κι εμείς να προχωρήσουμε, να φτάσουμε στην τετράδα. Πρέπει να είναι υψηλές οι προσδοκίες και από εμάς εξαρτάται αν θα φτάσουμε στα μετάλλια ή όχι».
-Είναι διαφορετική η κατάσταση φέτος για εσάς;
«Σίγουρα είναι διαφορετική είναι η αντιμετώπιση. Βλέπουκε τις διαφορές, τις δυσκολίες τώρα που παίζουμε εκτός έδρας. Είναι διαφορετικά να παίζεις στην Ελλάδα, λείπει ο κόσμος που μας στήριζε εδώ, αν και οι γονείς των περισσότερων που ταξίδεψαν στην Κροατία προσπαθούν να μας βοηθήσουν από την εξέδρα. Σίγουρα είναι πολύ καλή εμπειρία. Και γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε διπλά ενωμένοι για να καταφέρουμε κάτι, για να συνεχίσουμε το σερί των επιτυχιών μας».