Μέρφι: “Τιμή μου η παρουσία στην Εθνική Ελλάδας”

Ένα νέο πρόσωπο θα ενισχύσει την προσπάθεια της εθνικής γυναικών στις προσεχείς της αγωνιστικές υποχρεώσεις με επιθυμία της ομοσπονδίας αυτό να γίνει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τσεχίας. Πρόκειται για την Στέφανι Μέρφι, Ελληνοαμερικανίδα, τριτοετής στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Είναι γεννημένη το 1989, έχει ύψος 1.92μ. και αγωνίζεται στις θέσεις «4» και «5». Φέτος, έχει 11.7 πόντους μέσο όρο και 6.4 ριμπάουντ. Το εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεραστεί φέτος για να δώσει το… “παρούσα” στην Τσεχία είναι ότι στις 3 Σεπτεμβρίου αρχίζουν τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο.
Πριν από λίγο καιρό το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης ήρθε σε επικοινωνία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης κάνοντας γνωστό ότι στο ρόστερ του υπάρχει μια αθλήτρια με ελληνική καταγωγή από τη μητέρα της. Έτσι ξεκίνησαν οι διαδικασίες με την ανταλλαγή e-mail μεταξύ της ΕΟΚ, του Πανεπιστημίου και του NCAA, προκειμένου η Μέρφι να πάρει τη σχετική άδεια και να έρθει στην Ελλάδα. Οι διαδικασίες για την έκδοση του ελληνικού διαβατηρίου έχουν ξεκινήσει, καθώς διαθέτει ελληνικές ρίζες, καθώς οι γονείς της μητέρας της έχουν καταγωγή από την Κοζάνη.
Η Στέφανι Μέρφι βρέθηκε στην Αθήνα και έκανε και κάποιες προπονήσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. «Είναι μεγάλη μου τιμή που θα αγωνιστώ στην Εθνική Ελλάδας. Θα είναι μια σημαντική εμπειρία για μένα. Ξέρω ότι η Εθνική γυναικών προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και χαίρομαι που θα συμμετάσχω σε αυτήν την προσπάθεια. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη διοργάνωση και ελπίζω να έχουμε μια καλή πορεία. Είναι μια ευκαιρία για μένα να αγωνιστώ εκτός των ΗΠΑ», είπε η 21χρονη παίκτρια.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους της που είναι συνυφασμένοι με αυτούς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. «Θέλω να αγωνιστώ για χρόνια στην Εθνική ομάδα και να έχω διακρίσεις με αυτή. Έχω πληροφορηθεί άλλωστε ότι η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει μια πολύ καλή πορεία. Από εκεί και πέρα θέλω να τελειώσω το Πανεπιστήμιο και να αγωνιστώ στο WNBA».