Κώστας Καϊμακόγλου Το χιαστί θα κρίνει το μέλλον

Ο Κώστας Καϊμακόγλου είναι από τους ρούκι της διοργάνωσης και της Εθνικής Ομάδας. Στο πρώτο του μεγάλο ραντεβού με την Α νδρών, δείχνει έτοιμος να πανηγυρίσει μια μεγάλη διάκριση, θέτοντας όμως άμεσα και τις απαραίτητες προϋποθέσεις γι’ αυτό.
-Τι είναι αυτό που θα άλλαζες στην Εθνική Ομάδα από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της;
«Μέσα σε ένα μήνα είναι δύσκολο να πάνε ιδανικά όλα στην ομάδα. Θα άλλαζα τα νεκρά διαστήματα σε κάποια χρονικά σημεία και ειδικά στα πρώτα παιχνίδια στην πρώτη φάση, όταν χαλαρώναμε χωρίς λόγο και οι αντίπαλοι μας πλησίαζαν. Δεν θα ήθελα να αλλάξω κάτι άλλο. Παίζουμε δυνατά στην άμυνα και ομαδικά στην επίθεση και νομίζω ότι αυτό είναι που χρειάζεται».
-Τι μπορεί να βελτιώσει αυτά τα νεκρά διαστήματα;
«Τη διάρκεια θα μας τη δώσει η συγκέντρωση και το να ακούμε τις οδηγίες του προπονητή. Και όταν υπάρχει κούραση, οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο, θα πρέπει να δίνουν το κάτι παραπάνω».
-Ακολουθεί ο αγώνας με τη Ρωσία, μια ομάδα την οποία έχουμε ήδη αντιμετωπίσει στα φιλικά. Τι θα πρέπει να προσέξουμε;
«Ενώ παίξαμε με τη Ρωσία παρουσιάζεται σαφώς βελτιωμένη εδώ. Δεν τους περιμέναμε τόσο 
καλούς. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε εμείς, και το είδαμε και στο τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank
», είναι ότι μας έπαιξαν για μεγάλο διάστημα ζώνη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Και αυτοί άλλωστε δείχνουν σαφώς πιο έτοιμοι τώρα. Θα πρέπει όμως εμείς να δουλέψουμε όσο μπορούμε απέναντι στη ζώνη, να είμαστε έτοιμοι. Έχουμε μεγαλύτερο βάθος και αν είμαστε εμείς καλοί και παίξουμε καλή άμυνα δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε».
-Το αήττητο της Ελλάδας και της Γαλλίας, που είναι ο τελευταίος αντίπαλος στη Β’ Φάση, μπορεί να σημαίνει κάτι;
«Τίποτα δεν λέει το αήττητο! Μία ομάδα μπορεί να μείνει και αήττητη ως τους προημιτελικούς. Έχουμε περάσει στους οχτώ έτσι κι αλλιώς και οι δύο, αλλά το χιαστί θα κρίνει το μέλλον μας. Είδαμε λίγο τους Γάλλους στην αναμέτρησή τους με την ΠΓΔΜ, αλλά ειλικρινά δεν ήταν παιχνίδι για πολλά συμπεράσματα. Είναι ομάδα αθλητική, τρέχει στον αιφνιδιασμό, πηγαίνει στα ριμπάουντ. Θα πρέπει να πάμε εμείς το παιχνίδι σε πιο αργό τέμπο, στο πέντε εναντίον πέντε και να παίξουμε με το μυαλό, γιατί δεν σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο που σκεφτόμαστε εμείς μπασκετικά. Δεν πρέπει να τους δώσουμε το ανοιχτό γήπεδο».
-Ένας επιμέρους στόχος για την Εθνική είναι η μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου;
«Όπως έχουν έρθει τα πράγματα ο στόχος είναι αυτός. Δεν μπορούμε να διαλέξουμε αντίπαλο και έτσι κι αλλιώς δεν θα το κάναμε, γιατί αυτά τιμωρούνται συνήθως. Αν πάρουμε δύο νίκες θα είναι το καλύτερο και θα περιμένουμε τον αντίπαλο για το χιαστί παιχνίδι. Το θετικό είναι όπως είναι το πρόγραμμα πλέον βρίσκουμε το χρόνο για λίγη επιπλέον ξεκούραση, που ήταν απαραίτητη».
-Σκέφτεται τον εαυτό σου και στο επόμενο μεγάλο ραντεβού της Εθνικής;
«Κάθε φιλόδοξος παίκτης θέλει να είναι στην Εθνική Ομάδα. Η κλήση μου στη 12άδα είναι κάτι που είχα στο μυαλό μου, το ήθελα πάρα πολύ. Από εδώ και πέρα υπάρχουν πολλές απαιτήσεις, περισσότερες από τι πριν. Θα δουλέψω σκληρά και θα ήθελα να καθιερωθώ στην Εθνική Ομάδα. Το βασικό είναι να υπάρχει υγεία, να πάμε καλά με το σωματείο μου και όλα είναι ανοιχτά».
-Περνά έστω και για λίγο η εικόνα του βάθρου από το μυαλό σου;
«Όπως είπα και πριν είμαι φιλόδοξος αθλητής. Περνάνε οι σκέψεις αυτές από το μυαλό μου, διαρκούν δευτερόλεπτα όμως. Κοιτάμε ξεχωριστά τα παιχνίδια ένα-ένα. Να δούμε το χιαστί πρώτα και με μια ενδεχόμενη νίκη αυτές οι σκέψεις θα γίνουν πιο έντονες».