Α. Φώτσης: «Ξέρουμε τι αξίζουμε»

Είναι από τους πλέον έμπειρους παίκτες στην Εθνική Ομάδα. Οι 128 φορές που έχει φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο τον κάν ει να δίνει είτε σε νίκες, είτε σε ήττες τις σωστές τους διαστάσεις στην πορεία ενός μεγάλου τουρνουά. Η Ελλάδα ξεκίνησε με τέσσερις σερί νίκες, εξασφάλισε γρήγορα μια θέση στους οχτώ, βίωσε δύο ήττες και τώρα αναζητά το θετικό αποτέλεσμα που θα τη βοηθήσει να πετύχει τον πρώτο μεγάλο στόχο της: Την είσοδο στους ημιτελικούς. Ή αλλιώς αναζητά τα τεκμήρα. «Για να δείξουμε τι αξίζουμε», όπως υπογραμμίζει ο Αντώνης Φώτσης.
«Στον αγώνα με τη Γαλλία, όπως και σε αυτόν με τη Ρωσία, πήγαμε με το μυαλό μας στη νίκη. Θέλαμε την πρώτη θέση στον όμιλο. Δεν το καταφέραμε αυτό και βρεθήκαμε στην τρίτη θέση του ομίλου. Περιμένουμε πλέον το αποτέλεσμα από την αναμέτρηση Σλοβενία-Τουρκία και γενικότερα το τι θα γίνει στον άλλον όμιλο. Δεν νομίζω ότι χωράνε προτιμήσεις, αλλά μέχρι την Παρασκευή έχουμε δυο-τρεις μέρες ακόμη για να προετοιμαστούμε. Ο καθένας μας ξέρει τι πρέπει να κάνει. Ήρθαμε εδώ, είμαστε τόσο καιρό όλοι μαζί για το παιχνίδι της Παρασκευής. Ήρθε αυτό και ήρθε η ώρα να δείξουμε αν αξίζουμε να προχωρήσουμε ή όχι».
-Οι δύο συνεχόμενες ήττες τι σημαίνουν πραγματικά;
«Δεν μπορώ να πω και ότι είναι ότι καλύτερο, αλλά από την άλλη δεν νομίζω να μας επηρεάσει τόσο πολύ. Εμείς ξέρουμε τι γίνεται . Όπως ξέραμε και πως ότι κι αν συνέβαινε απέναντι στη Γαλλία, θα μας δοθεί η ευκαιρία την Παρασκευή να κάνουμε αυτό που πρέπει. Είναι ο αγώνας που πλέον μπαίνει το «πρέπει». Πρέπει να τα δώσουμε όλα».
-Επηρεάζουν για τη συνέχεια ψυχολογικά ουσιαστικά αυτές οι δύο ήττες;
«Επηρεάζει η κακή απόδοση. Και δεν νομίζω ότι είχαμε κακή απόδοση συνολικά στους δύο αγώνες που χάσαμε. Συν του ότι και τα δύο παιχνίδια τα χάσαμε στο τελευταίο σουτ. Και απέναντι στη Γαλλία με τον Ντε Κολό και με τη Ρωσία. Δεν ήταν ότι χάσαμε με κατεβασμένα χέρια ή εύκολα. Σίγουρα, θα μπορούσαμε να είχαμε παίξει καλύτερα όμως και να πάρουμε και τις νίκες. Πρέπει να ετοιμαστούμε και να παίξουμε καλύτερα από ότι παίζουμε τώρα, γιατί την Παρασκευή θα είναι ένας πολύ πιο δύσκολος αντίπαλος απέναντί μας».
-Η Εθνική έχει προκαλέσει σε πολλούς διαφορετικά συναισθήματα και έντονα, κάτι που συνηθίζεται στην Ελλάδα. Στην αρχή πολλοί δεν πίστευαν ότι αυτή η ομάδα θα προχωρήσει, ξαφνικά μετά από τις πρώτες νίκες όλοι μιλούσαν για χρυσό και τώρα έχει μπει πάλι «φρένο». Για εσάς τι σημαίνει αυτή η πορεία και πόσο σας επηρεάζει και αυτό που λαμβάνεται;
«Δεν το βλέπουμε εμείς έτσι. Είναι ένα συνήθειο που υπάρχει. Πριν ξεκινήσουν οι αγώνες, με βάση τη δική τους λογική, πολλοί πίστευαν ότι η ομάδα αυτή δεν μπορεί να πάει πουθενά, ότι δεν μπορεί να προχωρήσει. Είδαν πόσο καλά παίξαμε όταν ήρθε η ώρα των επίσημων αγώνων και τους κάναμε να πιστέψουν ότι μπορούμε να πάμε καλά. Τώρα δεν παίξαμε δύο αγώνες καλά, ήρθαν δύο ήττες και σίγουρα θα είναι δυσαρεστημένοι κάποιοι. Και θα ξαναπώ ότι θα μπορούσαμε και να είχαμε παίξει λίγο καλύτερα, αλλά και να πάρουμε τις νίκες στο τέλος. Είμαστε λίγο συνηθισμένοι σε τέτοιες αντιδράσεις όμως. Εμείς ξέρουμε τι αξίζουμε, ξέρουμε πως μπορούμε να παίξουμε και αυτό θα κάνουμε την Παρασκευή!»