Γ. Πρίντεζης: «Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό»

Τα αποκαλυπτήρια της Εθνικής Ομάδας έγιναν χθες στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τη Ρουμανία. Έναν αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητα ς σίγουρα, ο οποίος όμως βοήθησε να βγουν κάποια συμπεράσματα και να πάρουμε το πρώτο δείγμα από αυτό που θα δείξει φέτος η ελληνική ομάδα. Με την… υποσημείωση ότι έχει ακόμη πολλές μέρες δουλειάς μπροστά της, ώστε να βρει το ρυθμό της. Είναι ένα από τα σημεία που υπογραμμίζει ο Γιώργος Πρίντεζης, μαζί με την επιθυμία και φιλοδοξία όλων των διεθνών να φτάσει η Ελλάδα και πάλι ψηλά σε μια μεγάλη διοργάνωση. Είναι και το σημείο αφετηρίας των όσων είχε να πει.
«Η ομάδα αυτή έχει ενθουσιασμό. Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Είναι μια καινούρια γενικά, μια ομάδα με παίκτες που έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους να προσφέρουν, έχει πάθος, διάθεση, φρεσκάδα. Υπάρχουν απουσίες που είναι σημαντικές και κανείς δεν το αμφισβητεί, αλλά από την άλλη υπάρχει και η έντονη επιθυμία και φιλοδοξία για μια καλή πορεία. Έχουμε ψηλούς στόχους. Ο πήχης είναι ήδη ψηλά για το ελληνικό μπάσκετ και την Εθνική Ομάδα και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».
-Αυτό που είδαμε στο πρώτο ανοιχτό φιλικό με αντίπαλο τη Ρουμανία χθες, είναι ένα καλό δείγμα από αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε;
«Θεωρώ καταρχάς ότι ο συγκεκριμένος αγώνα δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα. Από την άλλη σίγουρα αυτό που καταθέσαμε στο παρκέ ήταν ένα δείγμα του τι θέλουμε να κάνουμε. Το δεδομένο είναι ότι θέλουμε να παίξουμε πιο γρήγορα, ότι θέλουμε να πάμε στον αιφνιδιασμό. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι στην άλλη άκρη του γηπέδου να υπάρχει η δυνατή άμυνα, η πολύ σκληρή άμυνα που δίνει και το γρήγορο παιχνίδι. Έτσι κι αλλιώς η άμυνα ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά της Εθνικής Ομάδας και θέλουμε να παραμείνει έτσι».
-Οι διαφορές σε σχέση με πέρυσι;
«Στην πραγματικότητα δεν αλλάζουν πολλά στο στυλ. Ο κ. Καζλάουσκας είναι και αυτός πειθαρχημένος ως προπονητής, του αρέσει όμως να ρισκάρει περισσότερο και έτσι μπαίνουν πιο εύκολα καλάθια ίσως. Όλοι ξέρουμε όμως πως τα αποτελέσματα είναι αυτά που τελικά κρίνουν. Η Εθνική έχει μια καλή πορεία και αυτό που θέλουμε είναι συνεχίσουμε και τώρα στον ίδιο δρόμο και να πάμε και καλύτερα αν μπορέσουμε».
-Η Ελλάδα έκανε τα αποκαλυπτήρια, αλλά η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν μεγάλη. Περιμένετε μεγαλύτερη παρουσία στη συνέχεια με δύο τουρνουά να έπονται;
«Ξέρουμε όλοι ότι τέτοιες μέρες δεν υπάρχει κόσμος όχι στο ΟΑΚΑ, αλλά ούτε στην Αθήνα γενικότερα καλά-καλά. Είχαν δει και όλοι ότι και την προηγούμενη μέρα είχαμε νικήσει με 40 πόντους διαφορά. Δεν ήταν ο αγώνας που θα έφερνε πολύ κόσμο στο γήπεδο και το ξέραμε. Όπως ξέρουμε ότι ο κόσμος θα είναι κοντά μας στη συνέχεια, όπως είναι πάντα. Έχουμε κι άλλα παιχνίδια μπροστά μας και θα γεμίσει το ΟΑΚΑ όπως έκανε και πέρυσι στα φιλικά. Και στο πρώτο τουρνουά, αλλά και στο «Ακρόπολις» στη συνέχεια».