Η Εθνική Ομάδα επέστρεψε από το Καρπενήσι χθες νωρίς το απόγευμα. Ο Μανώλης Παπαμακάριος έκανε λόγο για τη δουλειά που έ γινε σε αυτό το πρώτο στάδιο και τη συνέχεια, χωρίς να ξεχάσει την Εθνική Νέων Ανδρών, το αύριο αυτού που ζει ο ίδιος και οι υπόλοιποι διεθνείς.
-Πώς ήταν αυτό το πρώτο στάδιo προετοιμασίας;
«Δουλέψαμε αρκετά καλά και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικές αυτές οι πρώτες μέρες της προετοιμασίας. Πρέπει να μπούμε στη φιλοσοφία του προπονητή και να γνωριζόμαστε σιγά-σιγά μεταξύ μας, να μαθαίνουμε τον τρόπο του παιχνιδιού ο ένας του άλλου και γενικότερα να έρθουμε πιο κοντά ο ένας τον άλλον, να κάνουμε το κλίμα ακόμη καλύτερο σε σχέση με το ήδη πολύ καλό που υπήρχε στην ομάδα. Και νομίζω ότι τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό».
-Έχεις ξαναδουλέψει με τον Γιόνας Καζλάουσκας και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, αλλά έχεις βιώσει και προηγούμενες προετοιμασίες με την Εθνική. Η φιλοσοφία, αυτό που θα δούμε;
«Νομίζω ότι τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού θα είναι τα ίδια. Θέλει να βάλει κάποια δικά του πράγματα στο παιχνίδι το νέο τεχνικό επιτελείο, ίσως να είμαστε λίγο πιο γρήγοροι. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την άμυνάς μας σε ψηλό επίπεδο, καθώς ήταν και ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της Εθνικής Ομάδας. Αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς. Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας μέχρι τα πρώτα φιλικά που θα γίνουν και τα πρώτα μονταρίσματα. Θα δούμε πού υστερούμε, πού έχουμε πλεονεκτήματα, θα δουλέψουμε καλά και όταν θα έρθει η ώρα των επίσημων αγώνων, η ομάδα θα είναι έτοιμη. Πάντα η Εθνική θέτει ψηλούς στόχους».
-Είναι η τέταρτη φορά που βρίσκεσαι σε προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας. Νιώθεις έτοιμος να κάνεις το βήμα παραπάνω;
«Εγώ νιώθω έτοιμος να λάβω μέρος σε μια επίσημη διοργάνωση με την Εθνική Ομάδα, αλλά η απόφαση είναι απόφαση του προπονητή. Οπότε θέλω να δουλέψω, να βοηθήσω τη ομάδα όσο γίνεται και από εκεί και πέρα οι προπονητές αποφασίζουν για το ποιοι θα συνεχίσουν. Όποτε μας ζητήσει η Εθνική ομάδα θέλουμε να είμαστε παρόντες. Εγώ όποτε μου έχει ζητηθεί είμαι παρών. Και δεν θα μπορούσα να αρνηθώ όταν προπονητές ήταν ο κύριος Καζλάουσκας και ο κύριος Σφαιρόπουλος που έχω μια ιδιαίτερη σχέση από τη συνεργασία με τον Ολυμπιακό. Όταν μου είπαν για την Εθνική δεν σκέφτηκα καν ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό από το να απαντήσω θετικά».
-Η εκκίνηση της προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών, συμπίπτει με μια μεγάλη επιτυχία από την Εθνική Νέων.
«Μια πολύ μεγάλη, τεράστια επιτυχία! Δείχνει ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει πολύ στέρεες βάσεις και νομίζω ότι αυτή η επιτυχία και πριν 15 μέρες στη Νέα Ζηλανδία, δείχνει ότι όλες οι ομάδες σε εθνικό επίπεδο από την πιο μικρή ως την πιο μεγάλη βαδίζουν σωστά και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το χρυσό μετάλλιο».