Γιάνκοβιτς: “Ενέργεια, πάθος και θέληση”

Η συμβολή του Βλάντο Γιάνκοβιτς στην κατάκτηση της κορυφής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών που ολοκληρώθηκε στη Ρόδ ο ήταν καθοριστική. Έδωσε πολλές λύσεις παρκέ και πανηγύρισε σαν μικρό παιδί το χρυσό μετάλλιο λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών στη Νέα Ζηλανδία. Ο διεθνής παίκτης τονίζει ότι η εθνική ομάδα είχε ενέργεια πάθος και θέληση για να φτάσει στην επίτευξη του στόχου της, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμβολή του προπονητικού τιμ και φυσικά του κόσμου.
 
Το φετινό ταξίδι με τις εθνικές ομάδες ολοκληρώθηκε τελικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για σένα;
 
Με τον καλύτερο και πιο ονειρεμένο. Ξεκίνησε με προετοιμασία στη Νάουσα την 1η Ιουνίου συνεχίστηκε με φιλικά στην Κροατία και στην Αυστραλία και στη συνέχεια με τους αγώνες και το ασημένιο μετάλλιο στην Νέα Ζηλανδία. Από εκεί επιστρέψαμε στην Αθήνα και αμέσως ήρθαμε στη Ρόδο όπου μέσα σε λίγες ώρες γίναμε ομάδα και ενσωματωθήκαμε με τους παίκτες που ήδη είχαν ξεκινήσει προετοιμασία με την εθνική Νέων Ανδρών. Εκεί με κόπο και ιδρώτα καταφέραμε να ανέβουμε στη κορυφή… Είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες ομάδες στη διοργάνωση. Στον τελικό μπορέσαμε και κάναμε την ανατροπή, ξεφύγαμε και πήραμε την νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την απίστευτη συμπαράσταση και βέβαια τους συμπαίκτες μου και το προπονητικό τιμ.
 
Υπήρχε κάποιο μυστικό σε αυτή την εθνική ομάδα;

Είχε ενέργεια, πάθος και θέληση, παρά το γεγονός ότι πολλοί παίκτες αγωνίστηκαν σε δύο διοργανώσεις και μάλιστα χωρίς να πάρουν ανάσες. Υπήρχε κούραση σίγουρα, αλλά εμείς θέλαμε να πάρουμε την κούπα μέσα στη χώρα μας. Ξέραμε ότι μπορούσαμε και τα δώσαμε όλα γι αυτό το σκοπό μέσα στο γήπεδο.

Νιώθεις δικαιωμένος;

Απολύτως. Για μένα ήταν μια πραγματικά δύσκολη χρονιά με τον τραυματισμό μου και την επέμβαση όπου έμεινα τέσσερις μήνες έξω. Προσπάθησα όμως πολύ, δούλεψα και τα κατάφερα. Είχα βέβαια και τη μητέρα μου να με στηρίζει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
 
Τι κρατάς από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρόδου;
 
Για μένα αυτό το καλοκαίρι δεν είχε μόνο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρόδου είχε και το Παγκόσμιο Εφήβων. Έτσι λοιπόν κρατάω το χρυσό της Ρόδου και το ασημένιο στη Νέα Ζηλανδία. Πρόκειται αναμφισβήτητα για δύο πολύ μεγάλες επιτυχίες. Αυτές μου δίνουν ένα κίνητρο να συνεχίσω να δουλεύω ακόμη περισσότερο. Θέλω να τα βρω με τον εαυτό μου και αυτό θα με βοηθήσει να γίνω ακόμη καλύτερος.
 
Φέτος επιστρέφεις στον Πανιώνιο. Πως βλέπεις τη νέα χρονιά;
 
Θέλω να ξεκουραστώ και θα προσπαθήσω τη νέα σεζόν να βοηθήσω όσο μπορώ τον Πανιώνιο. Είναι η ομάδα που αγαπώ μου με στηρίζει και θα δώσω τα πάντα γι αυτήν. Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ και θέλω να αποδείξω ότι μπορώ.