Λ. Μαυροκεφαλίδης: «Η Εθνική κοιτάζει πάντα ψηλά»

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης γνωρίζει τη διαδικασία της προετοιμασίας, ήταν συνεπής και άλλες χρονιές στο ραντεβού της Εθνική ς Ανδρών. Δεν έχει καταφέρει να κάνει όμως το άλμα που θα τον δηλώσει παρόντα και σε ένα μεγάλο ραντεβού. Κάτι που φέτος δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ να κάνει. Αν και ο ίδιος αυτό που κυρίως επιθυμεί είναι να δει την Εθνική Ομάδα να παραμένει στα πιο ψηλά σκαλοπάτια της Ευρώπης στην Πολωνία, παρά τις σημαντικές της απουσίες.
-Πώς το είναι το πρόγραμμα μέχρι τώρα;
«Το πρώτο στάδιο είναι η… κλασική διαδικασία. Προπονήσεις, πολύ δουλειά… Πάντα είναι δύσκολη η δουλειά σε μια προετοιμασία, αλλά ξέρουμε όλοι ότι έτσι πρέπει να γίνει, ότι εδώ μπαίνουν οι βάσεις. Και σταδιακά βρίσκουμε και το ρυθμό μας».
-Υπάρχουν αλλαγές στη φιλοσοφία και στον τρόπο δουλειάς;
«Είναι λίγο διαφορετική η προετοιμασία σε κάποια θέματα. Και σε ότι αφορά τη φιλοσοφία είναι λογικό να υπάρχουν διαφορές. Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και το δικό του τρόπο δουλειάς. Αυτό που πρέπει να γίνει και ήδη έχει αρχίσει να γίνεται εδώ είναι να προσαρμοστούμε σε αυτό που ο προπονητής ζητά κάθε φορά».
-Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι;
«Έγκειται και αυτό στο θέμα της φιλοσοφίας. Τα πράγματα είναι εκ των πραγμάτων διαφορετικά έτσι κι αλλιώς εξαιτίας των απουσιών. Είναι σημαντικές απουσίες, πολύ μεγάλες απώλειες για την Εθνική Ομάδα, γιατί αυτοί οι παίκτες πρωταγωνιστούν πολλά χρόνια και είναι μεγάλα «εργαλεία» για την ομάδα. Πιστεύω όμως ότι υπάρχει μεγάλη όρεξη και διάθεση να αναπληρώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το κενό τους».
-Ποιοι είναι οι στόχοι λοιπόν της Εθνικής Ομάδας;
«Κάθε χρόνο η Εθνική κοιτάζει ψηλά. Δεν αλλάζει αυτός ο στόχος φέτος. Θέλουμε να φτάσουμε, να δούμε την Εθνική όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται και φέτος. Και αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί».
-Εσύ νιώθεις πιο έτοιμος σε σύγκριση με άλλες χρονιές να κάνεις αυτό το παραπάνω βήμα;
«Είναι κάτι που αποτελεί επιλογή του προπονητή. Εγώ αυτό που θέλω να κάνω είναι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Νιώθω σίγουρα πιο έτοιμος φέτος. Είναι κάτι φυσιολογικό. Όσο περνούν και τα χρόνια νιώθω καλύτερα ως παίκτης».
-Σήμερα το βράδυ η Εθνική Νέων Ανδρών θα δώσει τη μάχη της για την κορυφή σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
«Ναι… Παρακολουθούμε την προσπάθειά τους και σίγουρα θα δούμε και απόψε τον αγώνα. Τα παιδιά έχουν φτιάξει μια πάρα πολύ καλή ομάδα, υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες και μακάρι να φτάσουν στο χρυσό. Είναι ευχή μας, αλλά και πίστη μας ότι μπορούν να μας κάνουν να πανηγυρίσουμε».