Δ. Τσαλδάρης: «Σαφώς και μπορεί η Εθνική»

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης για δεύτερη χρονιά δίνει το «παρών» στην προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας. Σε εποχές που άλλοι απολα μβάνουν τις διακοπές του, ο ίδιος βρίσκεται στο Καρπενήσι και κάνει… χιλιόμετρα μαζί με τους λοιπούς διεθνείς. Και τονίζει ότι δεν θα ήθελε να βρίσκεται πουθενά αλλού από εκεί όπου τώρα βρίσκεται, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην Εθνική και στις δυνατότητές της.

-Δεν είσαι νέο πρόσωπο στην Εθνική Ομάδα. Τι διαφορετικό βιώνετε αυτές τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας;

«Η βασικότερη αλλαγή είναι στο πρόσωπο του προπονητή. Είναι ένας προπονητής που έχει άλλη φιλοσοφία, αλλά βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως θα αλλάξει εντελώς το παιχνίδι της Εθνικής Ομάδας. Θέλει να προσθέσει ουσιαστικά κάποια πράγματα σε αυτά που έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια».

-Πιστεύεις ότι μπορεί να προχωρήσει η εθνική παρά τις δεδομένες απουσίες;

«Σαφώς και μπορεί! Αυτό που έχουμε να κάνουμε και πρέπει να κάνουμε είναι να βλέπουμε τα πράγματα πάντα αισιόδοξα. Δεν υπάρχει χώρος για μοιρολατρίες. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τις απουσίες. Είναι πολύ σημαντικές, αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε αισιόδοξα. Όπως βλέπω την ομάδα, δουλεύοντας και συνεχίζοντας αυτή τη δουλειά που γίνεται τώρα, με την ίδια συγκέντρωση, θέληση και δίψα, όλα θα πάνε καλά. Όλα τα παιδιά είναι διψασμένα και θέλουν να πετύχουν πάλι κάτι σπουδαίο».

-Αυτή τη φορά πιστεύεις ότι μπορεί να κάνεις αυτό το βήμα παραπάνω;

«Είμαι αισιόδοξος… Γνωρίζω όμως ότι θα πρέπει να δουλέψω σκληρά και στο τέλος θα είναι η απόφαση του προπονητή. Αυτό είναι που ξέρει τι χρειάζεται, που βλέπει καλύτερα και ξέρει καλύτερα από όλους τι πρέπει να γίνει».

-Τι σημαίνει για σένα αυτή η παρουσία στο Καρπενήσι; Το να αφήνεις τις διακοπές σου και να βρίσκεσαι για προετοιμασία;

«Δεν το έχω κάνει και πολλές φορές στην καριέρα μου. Είναι μόλις η δεύτερη φορά που βρίσκομαι εδώ και η αλήθεια είναι πως πρόκειται για κάτι που περιμένω και θέλω. Σε καμία περίπτωση δεν το σκέφτομαι ως «αγγαρεία». Το θέλω πάρα πολύ, μ’ αρέσει που είμαι εδώ και που δουλεύω με την Εθνική Ομάδα».

-Τα προηγούμενα χρόνια γινόταν πολύς λόγος για την παρέα που αποτελούν οι διεθνείς, ένα συστατικό που κατά γενική ομολογία είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στις επιτυχίες. Η παρέα υφίσταται παρά τις απουσίες;

«Ναι… Παραμένουμε παρέα. Όποιος έρχεται, γίνεται ένα με τους υπόλοιπους και πολύ γρήγορα. Και αυτό είναι κάτι στο οποίο βοηθούν όλα τα παιδιά. Δεν υπάρχει κάποιος που κρατά αποστάσεις ή κάτι διαφορετικό. Το κλίμα είναι και πάλι πολύ καλό, η παρέα είναι εδώ και είναι κάτι που θα το δούμε και φέτος».

-Έχετε το χρόνο να παρακολουθήσετε την προσπάθεια των… διαδόχων σας, της Εθνικής Νέων Ανδρών;

«Ναι… Παρακολουθούμε, χαιρόμαστε με τα παιδιά και ότι έχουν επιτύχει μέχρι τώρα και όλοι περιμένουμε να πάνε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Και σε αυτή τη διοργάνωση και γενικότερα».