Χρυσικόπουλο Λ: Θέλουμε μετάλλιο

Το τζάμπολ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων U18 γίνεται αύριο και η Ελλάδα αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα την Τουρκία (7μ.μ. ), στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Γ’ Ομίλου. Ο Γιώργος Βλασσόπουλος και οι παίκτες του βρίσκονται στην πόλη Μετζ από χθες, προπονήθηκαν στο γήπεδο όπου θα γίνουν οι αγώνες, στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό. Το οποίο για τον Λίνο Χρυσικόπουλο, μεταφράζεται στην κατάκτηση ενός μεταλλίου.
-Σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα ενόψει της πρεμιέρας;
«Είμαστε πολύ καλά, υπάρχει εξαιρετικό κλίμα και αγωνιστικά είμαστε σε καλή κατάσταση και τα παιδιά που ήρθαν από τη Νέα Ζηλανδία έχουν προσαρμοστεί και αυτά. Ήταν κάτι που φάνηκε και από τα δύο τελευταία φιλικά που δώσαμε απέναντι στη Σερβία πριν φύγουμε από την Ελλάδα με αντίπαλο τη Σερβία. Την ομάδα που πέρυσι ήταν πρωταθλήτρια στην κατηγορία της με σχεδόν τους ίδιους παίκτες».
-Οι στόχοι για την Ελλάδα ποιοι είναι;
«Βλέπουμε ψηλά. Θέλουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Σε τι μεταφράζεται αυτό; Σε ένα μετάλλιο. Θα θέλαμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα με ένα μετάλλιο. Σε πρώτη φάση όμως αυτό που θέλουμε και θα κάνουμε είναι να κοιτάμε τα παιχνίδια ένα ένα. Να πηγαίνουμε αγώνα με τον αγώνα. Είναι ο πλέον σωστός τρόπος».
-Η περσινή αντίστοιχη ελληνική ομάδα βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Μπορεί να είναι «βάρος» ή κίνητρο για εσάς;
«Δεν είναι βάρος, είναι σίγουρα κίνητρο για εμάς. Πρέπει και θέλουμε να αποδείξουμε ότι δεν ήταν ένα «μπαμ», ότι υπάρχει συνέχεια στο ελληνικό μπάσκετ. Όπως κίνητρο είναι και οι φετινές διακρίσεις που ήδη έχουμε ως χώρα με την Εθνική Γυναικών, τη Μεσογειακή ή και την καλή πορεία που κάνουν μέχρι τώρα οι Νέοι».
-Τι είναι αυτό που θέλουμε να δείξουμε στο γήπεδο;
«Το πρώτο είναι να παίξουμε καλή άμυνα. Δυνατή άμυνα. Είναι η βάση για καλά αποτελέσματα. Και από εκεί και πέρα θα κυνηγήσουμε μέσω αυτής το εύκολο καλάθι, κάνοντας σε κάθε περίπτωση αυτό που μας ζητούν οι προπονητές μας».