Γ. Γεωργαλής: «Δεν το περίμενα»

Ο Γιάννης Γεωργαλής είναι μία από τις δύο τελευταίες προσθήκες στην Εθνική Ανδρών, η οποία προετοιμάζεται στο Καρπενήσι. Αφοπλιστικά ειλικρινής παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε την κλήση, όταν ήταν στη Ρόδο και παρακολουθούσε τους αγώνες της Εθνικής Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όντας καθημερινά κοντά στα παιδιά. Είναι και κατάσταση την οποία έχει βιώσει άλλωστε και ο ίδιος στο παρελθόν. Και ίσως αυτά τα παιδιά που τώρα αγωνίζονται στο «Βενετόκλειο» να νιώσουν την ίδια χαρά που βίωσε ο Γεωργαλής ακούγοντας για την κλήση στην Εθνική Ανδρών. Έστω και την ύστατη ώρα.
-Περίμενες την κλήση στην Εθνική Ομάδα; Λίγες μέρες νωρίτερα ήσουν στη Ρόδο.
«Αν πω πως δεν ήταν ξαφνικό θα είναι ψέματα. Όπως και αν πω ότι δεν χάρηκα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην προετοιμασία της ομάδας, σε μια νέα προσπάθεια που γίνεται, εξαιτίας των απουσιών, αλλά και λόγω της παρουσίας ενός καινούριου προπονητή, που έχει καινούριες ιδέες. Το μόνο που μένει είναι να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά και να υπάρχει υγεία».
-Νιώθεις ότι αυτή η κλήση ίσως άργησε να έρθει για σένα;
«Όχι… Δεν έχω τέτοια παράπονα. Η Ελλάδα έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης, υπήρχαν και υπάρχουν πολλοί μεγάλοι παίκτες σε αυτήν. Είναι κάτι που υπήρχε στο μυαλό μου, το ήθελα, αλλά δεν το περίμενα».
-Πόσο οικείο είναι για σένα το περιβάλλον στην Εθνική Ομάδα αυτές τις πρώτες μέρες;
«Αρκετά. Μπορεί να είναι η πρώτη μου παρουσία στην Εθνική Ανδρών, αλλά τα περισσότερα παιδιά τα γνωρίζουμε από τις διάφορες «μικρές» Εθνικές, με δέχθηκαν με πολύ ζεστό τρόπο και με καλωσόρισαν όλοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένιωσα πραγματικά από την πρώτη στιγμή πάρα πολύ άνετα».
-Ήταν ένα συν για σένα ότι βρήκες παίκτες με τους οποίους είχες διαγράψει μια κοινή πορεία ως την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων το 2002;
«Σίγουρα! Ήταν κάτι θετικό για μένα. Υπάρχουν τέσσερις παίκτες που ήμασταν μαζί τότε και ήταν κάτι που με βοήθησε. Αν και ο χώρος μας είναι μικρός, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά και για κάθε παιδί που παρουσιάζεται στην Εθνική Ομάδα».
-Είναι νωρίς ακόμη, αλλά τι είναι αυτό που διακρίνετε σε πρώτη φάση από τη φιλοσοφία του νέου  
προπονητή της Εθνικής Ομάδας;

«Είναι όντως νωρίς ακόμη, βρισκόμαστε στις πρώτες μέρες της προετοιμασίας, αλλά είναι φανερό και γνωστό ότι ο κόουτς αυτό που αναζητά είναι ο αιφνιδιασμός, το τρέξιμο. Και από την άλλη να διατηρήσει την καλή άμυνα την οποία όλοι ξέρουμε ότι παίζει η Εθνική Ομάδα. Αυτό που έχει σημασία είναι να είναι όλα τα παιδιά καλά και πιστεύω ότι και πάλι όλα θα πάνε καλά για την Εθνική Ομάδα και φέτος, ότι θα φτάσει και φέτος σε μια διάκριση».

e-magazine.basket.gr