Παππάς: «Μας έφυγε ένα βάρος»

Ο Νίκος Παππάς πέτυχε το νικητήριο καλάθι απέναντι στη Ρωσία. Ο γκαρντ της Μπιλμπάο δεν δίστασε να πάρει την ευθύνη που του ανέθεσε ο Κώστας Μίσσας και έφερε εις πέρας την αποστολή του με απόλυτη επιτυχία διαμορφώνοντας το τελικό 73-71.

«Σε τόσο σημαντικό παιχνίδι είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνω το νικητήριο καλάθι της ομάδας μου. Στην τελευταία επίθεση δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς και πολλά. Έμεναν κάποια δευτερόλεπτα, μου είπε ο κόουτς να πάρω την επίθεση, το έκανα και ευστόχησα. Τίποτε άλλο», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Δεχτήκαμε κάποια σουτ που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε. Δεν πρέπει να αφήνουμε αυτά τα σουτ, γιατί το ίδιο είχε γίνει και απέναντι στη Γαλλία, όπου το πληρώσαμε», ενώ αναφερόμενος στη συμπαράσταση του κόσμου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τόνισε: «Ο κόσμος ήταν φανταστικός. Οι φίλαθλοι δημιούργησαν μία εξαιρετική ατμόσφαιρα,  μας ώθησαν στη νίκη και ελπίζουμε να είναι κοντά μας και στη συνέχεια».

Η ελληνική ομάδα είναι πλέον με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά. «Μετά από αυτή τη νίκη σίγουρα μας έφυγε ένα βάρος. Αν χάναμε θα στένευαν πολύ τα περιθώρια. Μας μένουν δύο παιχνίδια, θέλουμε να τα πάρουμε για να πάμε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στα προημιτελικά», ανέφερε ο Νίκος Παππάς και μιλώντας για την αυριανή (21/7) αντίπαλο, την Ισπανία, τόνισε: «Την Ισπανία εγώ την ξέρα αρκετά καλά. Γνωρίζω τους περισσότερους παίκτες, ενώ μάλιστα με κάποιους ήμουν και συμπαίκτης. Τα άλλα παιδιά θα τους μάθουν από το σκάουτινγκ».