Δ. Μαυροειδής: «Χαρούμενοι και πικραμένοι»

Η Ομάδα Ανδρών επιστρέφει αύριο το μεσημέρι από την Ιταλία, έχοντας τις αποσκευές της το ασημένιο μετάλλιο από το τουρνο υά μπάσκετ των Μεσογειακών Αγώνων. Η Ελλάδα έφτασε στον τελικό, όπου ηττήθηκε από την Κροατία. Το ασημένιο μετάλλιο παραμένει μια επιτυχία, με τον Δημήτρη Μαυροειδή, να κάνει λόγο και για μια αίσθηση «πίκρας» φτάνοντας στο φινάλε της διοργάνωσης.
«Είμαστε χαρούμενοι για το ασημένιο μετάλλιο, ήταν μια επιτυχία. Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που κάναμε, παρά το ότι, καθώς το πρωτάθλημά μας τελείωσε αργά, είχαμε λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε. Στο τέλος έπαιξε ρόλο και η κούραση… Θέλαμε να παίξουμε και για τον Φάνη (σ.σ. Κουμπούρας) που χτύπησε, κάτι το οποίο μας επηρέασε και μας στενοχώρησε πολύ, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Μας μένει αυτή η πίκρα, γιατί το θέλαμε το χρυσό… Πάντα υπάρχει αυτό όταν χάνεις έναν τελικό. Αλλά και όταν βλέπεις έναν συμπαίκτη σου να τραυματίζεται, όπως έγινε πλησιάζοντας στο τέλος της διοργάνωσης».
Η Ελλάδα δεν τα κατάφερε να φτάσει στο χρυσό, αντιμετωπίζοντας μια καλή ομάδα που είχε δουλέψει πολύ, είχε πολλές λύσεις και έφτασε στον τίτλο: «Πολλά έπαιξαν ρόλο… Η Κροατία έχει καλή ομάδα, πολλές λύσεις, παίκτες που έχουν εμπειρίες και πολλοί είναι συμπαίκτες και σε συλλογικό επίπεδο και επιπλέον στον τελικό ήταν και πολύ εύστοχοι. Ως ταλέντο παικτών ίσως να είχαμε περισσότερο όμως… Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που καταφέραμε δεδομένου του χρόνου που είχαμε για την προετοιμασία».
Η αναφορά στην παρουσία των παικτών της Εθνικής Κροατίας, φέρνει και συγκρίσεις για την Εθνική Ελλάδας: «Πράγματι, υπήρχαν αρκετά παιδιά που δεν είχαν και πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Αυτό ήταν κάτι που σίγουρα επηρέασε. Υπήρχαν περιορισμένες λύσεις και η κούραση ήρθε ευκολότερα.».
Ο συνδυασμός με το πρόγραμμα των διοργανωτών ήταν αρνητικός για οποιαδήποτε 
ομάδα: «Για πρώτη φορά είδαμε να υπάρχουν στο πρόγραμμα πέντε αγώνες συνεχόμενοι χωρίς ρεπό. Την πέμπτη μέρα πολλοί παίκτες αισθάνονταν εξαντλημένοι. Στην αρχή δεν ήταν έτσι. Υπήρχαν τρεις συνεχόμενοι αγώνες, ρεπό και μετά η συνέχεια. Δεν ξέρω γιατί έγινε η αλλαγή. Ήταν όμως κάτι που δεν βοήθησε καμία ομάδα και κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί να γίνεται».