Λύμουρα: Ζούμε ένα Ονειρο

Με την καλύτερη θέση στην ιστορία της σε Ευρωμπάσκετ, την πέμπτη, έφυγε από τη Ρίγα της Λετονίας η εθνική γυναικών. Τα κ ορίτσια του Κώστα Μίσσα έκαναν τους πάντες να παραμιλούν αποτελώντας την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης. Δουλειά, καλό κλίμα, θέληση για διάκριση ήταν ορισμένα από τα μυστικά του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία στη Λετονία, αφού η κατάκτηση της πέμπτης θέση έδωσε στην εθνική το δικαίωμα να συμμετάσχει για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και συγκεκριμένα σε αυτό που θα γίνει στην Τσεχία το 2010 και να πάρει την πρόκριση χωρίς προκριματικά στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ του 2011.

Η Λολίτα Λύμουρα μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία της εθνικής γυναικών λέγοντας χαρακτηριστικά.
Για να πούμε την αλήθεια είναι κάτι το οποίο πηγαίνοντας στη Λετονία δεν το περιμέναμε. Αρχικός μας στόχος ήταν να περάσουμε στις δώδεκα καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και στη συνέχεια να βλέπαμε τι μπορούσαμε να κάνουμε. Δεν έφτανε η σκέψη μας τόσο ψηλά. Όταν όμως περάσαμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες είπαμε ότι θα τα δώσουμε όλα για την πέμπτη θέση και τελικά τα καταφέραμε. Ξέραμε ότι έδινε πρόκριση για το Παγκόσμιο και ήταν τεράστιο το κίνητρο για μας. 

Πολλά τα μυστικά μας
Η Ελλάδα κατάφερε να μπει σφήνα στις μεγάλες δυνάμεις του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και να δικαίως να αποσπάσει τα κολακευτικά σχόλια όλων. Ακόμη δεν το πιστεύουμε τι έχουμε καταφέρει. Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Για μας ακόμα είναι ένα όνειρο. Είμαστε όλες πολύ χαρούμενες γι αυτό. Επίσης είμαστε πολύ χαρούμενες και για την Εβίνα Μάλτση η οποία αναδείχθηκε MVP και πρώτη σκόρερ της διοργάνωσης. Ήταν πραγματικά φοβερή και όλες ευχόμαστε να έχει και άλλες επιτυχίες, ανέφερε η Λολίτα Λύμουρα, η οποία στη συνέχεια μίλησε για το μυστικό της επιτυχίας της εθνικής γυναικών. Αν μπούμε στη διαδικασία να μιλήσουμε για μυστικό το δικό μας δεν είναι ένα, αλλά πολλά. Έχουμε πολύ καλό κλίμα, είμαστε μια παρέα όλα τα κορίτσια και αυτό μας βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Φυσικά τα αποτελέσματα δεν θα έρχονταν αν δεν υπήρχε το προπονητικό τιμ το οποίο έκανε καταπληκτική, χωρίς υπερβολή, δουλειά. Ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες του κ. Μίσσα, γινόταν φοβερό σκάουτινγκ, δουλεύαμε πολύ, πιστεύαμε σε αυτό που κάναμε και όλα τα υπόλοιπα τα είδατε στο γήπεδο.

Η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τσεχίας είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος για την εθνική με τη Λύμουρα να υποστηρίζει.
Κάναμε όλες τις ομάδες να μας σέβονται και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε χαρούμενες που συνδέσαμε το όνομά μας με αυτή τη μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή της εθνικής γυναικών για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είναι κάτι σπουδαίο όχι μόνο για την συγκεκριμένη ομάδα, αλλά γενικότερα για το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ. Μακάρι αυτή η επιτυχία να φέρει πολλά κορίτσια στα γήπεδα για να ασχοληθούν με το μπάσκετ.