Ν. Ζήσης: Υπάρχει και συνέχεια

Ο Νίκος Ζήσης περικυκλώθηκε γρήγορα από φίλους της Εθνικής, ένα κοριτσάκι τον πλησίασε δειλά με την παρότρυνση και της μ ητέρας του για να του δώσει ένα δώρο και παρά την κούραση από ένα μακρύ ταξίδι, δεν χάλασε κανένα χατίρι. Ούτε καν όταν μια φωτογραφική μηχανή μπλόκαρε και χρειάστηκε να… ξαναποζάρει. Λέγοντας «ευχαριστώ» ξανά και ξανά με χαμόγελο σε όσους φιλάθλους έρχονταν και τον ευχαριστούσαν για την Εθνική και τα όσα αυτή έχει προσφέρει, έκανε τον δικό του απολογισμό, χωρίς –κάτι που έκαναν όλοι οι διεθνείς- να κρυφτεί ή να επιχειρήσει να ωραιοποιήσει καταστάσεις.
«Με βάση αυτά που θέλαμε από αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την παρουσία μας στο Πεκίνο, η Πέμπτη θέση δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί επιτυχία. Εμείς είμαστε αυτοί που θέλαμε το κάτι παραπάνω σε σχέση με προηγούμενες συμμετοχές μας. Θέλαμε την παρουσία στους ημιτελικούς, θέλαμε ένα μετάλλιο, αλλά δεν τα καταφέραμε, απέναντι σε μια καλή ομάδα και σε έναν αγώνα που κρίθηκε στο ένα καλάθι».
Μπορεί ο κόσμος να στενοχωρήθηκε, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τη στενοχώρια που βίωσαν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, καθώς αυτοί ήταν που πρώτοι έβαλαν ψηλά τον πήχη: «Η ήττα από την Αργεντινή είναι κάτι που μας στενοχώρησε πολύ, καθώς μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια διοργάνωση, που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Η επόμενη ευκαιρία μας για κάτι καλό σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι σε τέσσερα χρόνια».
Ο Ζήσης στα 25 του χρόνια έχει ήδη παρουσία σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες (2004, 2008) και συνεχίζει. Μπορεί το ραντεβού στο Λονδίνο να αργεί ακόμη, αλλά η Εθνική Ανδρών έχει ένα μεγάλο ραντεβού του χρόνου, με το Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί στην Πολωνία: «Αυτό που δείξαμε και πάλι είναι ότι είμαστε καλή ομάδα, προσπαθήσαμε όλοι μαζί και έχουμε πει ξανά ότι και ηλικιακά αυτή η ομάδα έχει μέλλον, μπορεί να προχωρήσει. Είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας, πολύ δεμένοι, έχουμε κοινό στόχο και θέλουμε να προχωρήσουμε. Η Εθνική δεν σταματά σε αυτό το τουρνουά. Συνεχίζουμε. Ίσως είχαμε κακομάθει μετά από δύο καλοκαίρια που φτάσαμε σε μετάλλιο, να βιώνουμε δύο καλοκαίρια χωρίς μετάλλιο, αλλά ελπίζω και πιστεύω ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στις επιτυχίες. Να είμαστε καλά, έχουμε του χρόνου το Ευρωμπάσκετ, ξέρουμε τι ομάδα έχουμε και τι μπορούμε να πετύχουμε».