Σαρικόπουλος: «Γιατί όχι και μετάλλιο…»

Το 3-0 και η πρόκριση στην επόμενη φάση χωρίς βαθμολογικές απώλειες είχε σφραγιστεί πριν από ελάχιστα λεπτά. Το μυαλό το υ Ζήση Σαρικόπουλου όμως, ήταν σε μια άλλη απώλεια. Σε αυτή του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς, που στοίχισε πολύ στον ίδιο και σε καθένα από τα μέλη της ομάδας. Τα πρώτα του λόγια, δεν είναι καν για τον αγώνα, αλλά για τον συμπαίκτη του, που καθόταν αμίλητος, δεχόμενος χάδια και λόγια παρηγοριάς ή ενθάρρυνσης κάποια εκατοστά πιο εκεί.
«Αυτό που συνέβη δεν ήταν και ότι καλύτερο. Μας επηρέασε πολύ ο τραυματισμός του Βλαδίμηρου, γιατί μάθαμε και σχετικά νωρίς τη διάγνωση. Φάνηκε άλλωστε από το γεγονός ότι δεν πανηγυρίσαμε ιδιαίτερα τη νίκη, το αήττητο. Και δεν πιστεύω ότι θα το γιορτάσουμε καθόλου απόψε».
Δεν θα γιορτάσει ούτε ένα ακόμη δικό του νταμπλ νταμπλ. Άφησε τον αγώνα με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ. Δεν έχει όμως καμία όρεξη για πανηγυρισμούς. Δεν βλέπει καν τα δικά του στατιστικά, προτιμώντας να δει αυτό που τελείωσε πριν από λίγο, σε συνάρτηση με αυτό που έπεται: «Δεν δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, αυτό είναι σίγουρο. Κατά διαστήματα είχαμε καλή απόδοση, αλλά από την άλλη παρουσιάσαμε πάλι κάποια νεκρά διαστήματα, τα οποία πρέπει να εξαλείψουμε, γιατί μπορεί να μας στοιχίσουν».
Το αν αυτά τα νεκρά διαστήματα οφείλονται εν μέρει και στην κούραση από τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια σε ισάριθμες μέρες σηκώνει συζήτηση: «Υπάρχει κούραση με τρεις συνεχόμενους αγώνες, από την άλλη και τα τουρνουά αυτά έτσι είναι δομημένα. Αύριο υπάρχει ρεπώ στο πρόγραμμα, θα δούμε και τον επόμενο αντίπαλό μας, θα δουλέψουμε, γιατί θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια».
Αυτή η «συνέχεια» δεν περιλαμβάνει γι’ αυτό το τουρνουά, γιατί σίγουρα στο μέλλον οι ευκαιρίες να διεκδικήσει μετάλλια με τη γαλανόλευκη δεν θα λείψουν, τον Γιάνκοβιτς: «Ο τραυματισμός του Βλαδίμηρου σίγουρα θα μας επηρεάσει, καθώς είναι ένας βασικός παίκτης και είχε κάνει ήδη πολύ καλά παιχνίδια στο τουρνουά. Θα πρέπει να δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό για να καλύψουμε το κενό του, για να συνεχίσουμε με θετικά αποτελέσματα».
Η φιλοσοφία για να έρθουν αυτά τα «θετικά αποτελέσματα» είναι δεδομένη. Όπως και η φιλοδοξία που έχουν οι νεαροί Έλληνες διεθνείς: «Πού μπορούμε να φτάσουμε; Να το πω; Γιατί όχι και στο μετάλλιο. Το θέλουμε και για τον Βλαδίμηρο πια! Έχουμε φιλοδοξίες, πιστεύουμε στην ομάδα μας. Ξέρουμε ότι με δουλειά, συγκεντρωμένοι και κοιτάζοντας όχι στο τέρμα, αλλά στον επόμενο αγώνα, μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτή τη διοργάνωση».