Γ. Βλασσόπουλος: Ομοιογένεια το δυνατό μας σημείο

Ουσιαστικά η ομάδα των Εφήβων κατά ένα μεγάλο ποσοστό αποτελεί συνέχεια της περσινής ομάδας Παίδων που αγωνίστηκε στο Πα νευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Κρήτη, οπότε δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς καλύτερα αυτά τα παιδιά, από τον ομοσπονδιακό προπονητή Γ. Βλασσόπουλο, που έχει παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη και την πορεία αυτών των αθλητών.  

-Είσαστε ικανοποιημένος από την προετοιμασία της φετινής ομάδας των Εφήβων και ποιες πιστεύετε ότι είναι οι δυνατότητες για φέτος;
-Ξεκινήσαμε πέρσι στους αγώνες Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια με την λειτουργία κλιμακίων σε Βόρεια και Νότια Ελλάδα και φιλικών αγώνων φθάσαμε στο Μανχάιμ, το οποίο μας έδωσε την δυνατότητα να καταλάβουμε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει κάτι καλό. Με τα πολλά φιλικά προσπαθήσαμε να αντισταθμίσουμε την έλλειψη αγώνων που έχουν τα παιδιά. Αν εξαιρέσει κανείς 2-3 παίκτες που έχουν αγώνες στα πόδια τους, οι υπόλοιποι δεν διέθεταν τις απαραίτητες εμπειρίες για ένα Πανευρωπαϊκό.

-Ωστόσο στα φιλικά που έδωσε η ομάδα, έδωσε πολλά θετικά στοιχεία και έφερε καλά αποτελέσματα.
-Τα τουρνουά έδειξαν ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο. Αν συμβεί αυτό και στους επίσημους αγώνες μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά. Όλα αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είμαστε σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση.
 
-Υπάρχει κάποια ατυχία της τελευταίας στιγμής, όπως είχε συμβεί πέρυσι με τον τραυματισμό του Παπαπέτρου στην Κρήτη;
– Είχαμε 15 παιδιά στην προετοιμασία γεννημένα το 1990 και το 1991, καθώς κάθε φορά ετοιμάζουμε παιδιά και για τις επόμενες εθνικές ομάδες. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα και δεν είχαμε κάποια ατυχία. Ο Κατσίβελης αντιμετώπισε κάποιο τραυματισμό ωστόσο τώρα είναι ετοιμοπόλεμος,
 
-Βλέποντας στα φιλικά τις αντίπαλες ομάδες, τι συμπεράνατε για το επίπεδο του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος;
-Πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ υψηλό επίπεδο από πλευράς ομάδων. Ισπανία και Ρωσία πριν από δύο χρόνια ήταν στον τελικό. Τουρκία, Σερβία και Λιθουανία εξακολουθούν να είναι πολύ επικίνδυνες ομάδες.
 
-θεωρείται ότι παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Γαλλία και η Ιταλία έχουν κατέβει ένα σκαλοπάτι;
-Δεν πρέπει να βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα και πρέπει να περιμένουμε τους επίσημους αγώνες, όπου Γάλλοι και Ιταλοί ίσως παρουσιάσουν ένα πολύ δυνατό πρόσωπο.
 
-Ποιο πιστεύεται ότι είναι το δυνατό σημείο της ομάδας μας;

-Δεν στηριζόμαστε σε έναν παίκτη αλλά κυρίως στην ομαδική δουλειά. Κάναμε την προσπάθεια να παίξουμε πολλούς αγώνες, δώσαμε πάνω από 40 φιλικά και τουρνουά. Πιστεύω μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι η ομοιογένεια και μέσα από αυτό μπορούμε να παίξουμε πολύ δυνατή άμυνα, να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό και να λειτουργήσουμε ομαδικά στη επίθεση.
 
-Πριν λίγες μέρες είχαμε την πρόκριση της Εθνικής Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο. Είδατε τα παιδιά να θέλουν να ακολουθήσουν μια ανάλογη επιτυχημένη πορεία, να ταυτίζονται με αυτούς τους παίκτες;
-Στο ακρόπολις ήμασταν όλοι μαζί στο γήπεδο και το Προολυμπιακό Τουρνουά το παρακολουθήσαμε όλοι μαζί από τη τηλεόραση. Αναμφίβολα αυτά τα παιδιά έχουν ως πρότυπα παίκτες από την Εθνική Ανδρών.