Νίκος Ζήσης: «Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας»

Η αρχή ήταν η αναμενόμενη για την Εθνική ομάδα, που νίκησε εύκολα τον Λίβανο, αλλά πρόσφερε και χορταστικό θέαμα, διατηρ ώντας αμείωτο τον ρυθμό της σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. «Δεν έχουμε να επισημάνουμε κάτι ιδιαίτερο για τον αγώνα με το Λίβανο», είπε ο Νίκος Ζήσης. «Κρατάμε βέβαια το γεγονός ότι εμφανιστήκαμε σοβαροί και με μεγάλη διάθεση και ενέργεια στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Κάτι ξεχωριστό απ’ αυτό το ματς δεν υπάρχει, αφού ο Λίβανος με την εμφάνιση που πραγματοποιήσαμε εμείς, δεν κατάφερε να προβάλει την παραμικρή αντίσταση»
Ο διεθνής γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κρίνει σκόπιμο να αναφερθεί στην εικόνα που παρουσίασε η εξέδρα και να απευθύνει έκκληση προς τους φιλάθλους: «Θα ήθελα, όμως, να σταθώ στην παρουσία του κόσμου. Κατανοούμε και εμείς ότι οι αγώνες μας διεξάγονται αργά, αλλά ελπίζουμε ότι στον αγώνα της Τετάρτης με τη Βραζιλία και στα επόμενα πολύ κρίσιμα ματς θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη προσέλευση και υποστήριξη από τους Έλληνες φιλάθλους. Όσοι ήταν στο πλευρό μας στην πρεμιέρα, δημιούργησαν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα και μας βοήθησαν κι αυτοί με τον τρόπο τους στο να διατηρήσουμε αμείωτο τον ρυθμό μας. Δεν πρέπει όμως, να ξεχνά κανείς ότι είναι επίσημα ματς που κρίνουν έναν σημαντικό στόχο, όπως επίσης και το ότι δεν δίνεται συχνά η ευκαιρία στον κόσμο να μας δει εντός έδρας, αφού τα τελευταία χρόνια αυτό συμβαίνει μόνο στα ματς του τουρνουά «Ακρόπολις», τόνισε  ο 25χρονος παίκτης. 
Αύριο η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει τη Βραζιλία και η άποψη του Ζήση είναι σαφής: «Είναι μια πολύ διαφορετική ομάδα σε σχέση με το Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας. Ίσως να μην έχουν το ίδιο ταλέντο, αφού τους λείπουν πολλοί παίκτες που προσέφεραν το δικό τους, ατομικό ταλέντο στο σύνολο. Πλέον όμως, είναι πιο… ευρωπαϊκή ομάδα, παίζει δυνατά στην άμυνα και είναι σίγουρο ότι θα έχουμε πιο δύσκολο έργο από την πρεμιέρα. Πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας για να νικήσουμε και να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλό μας».