Βουγιούκας: Το μυστικό; Η καλή παρέα!

Μια διαφορετική εμπειρία είναι για τον Ίαν Βουγιούκα η παρουσία του στην Εθνική Ανδρών. Πέρα από τα θετικά συναισθήματα που τον κατέκλυσαν όταν έμαθε για το πρώτο του αυτό κάλεσμα στην Εθνική των… μεγάλων, ο 23χρονος σέντερ φροντίζει να αξιοποιήσει στο έπακρο την εμπειρία αυτών των ημερών για το σήμερα, αλλά και το αύριο. Χωρίς να είναι καινούριος σε ότι αφορά τη διαδικασία των Εθνικών Ομάδων, ούτε και στις επιτυχίες με τα γαλανόλευκα (ήταν μέλος της Εθνικής Νέων που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο του 2005 και της Εθνικής Εφήβων που πέρασε στο λαιμό της το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο των Εφήβων το 2003), παραδέχεται με κάθε ειλικρίνεια ότι η νευρικότητα δεν τον έχει εγκαταλείψει ακόμη. Και μέσα από τα λόγια του διαφαίνεται ότι η σκληρή δουλειά, μπορεί να συμβαδίσει άνετα με την καλή παρέα και το καλό κλίμα.

– Μετά από θητεία στις Εθνικές Παίδων, Εφήβων και Νέων, ήρθε η ώρα για την Ανδρών. Πόσο διαφορετική είναι αυτή η εμπειρία;
«Πολύ! Σίγουρα πολύ διαφορετική. Το να βρίσκεσαι ανάμεσα σε καταξιωμένους, πραγματικά καλούς παίκτες, είναι ξεχωριστή εμπειρία. Ήταν δύσκολο στην αρχή, αλλά προσπαθώ να το συνηθίσω. Ακόμη…»

– Θα συγκρίνεις την πρώτη μέρα στο Καρπενήσι με την τελευταία σημερινή;
«Την πρώτη μέρα ομολογώ ότι ήμουν λίγο… σοκαρισμένος, που βρισκόμουν στην ίδια ομάδα με αυτούς τους παίκτες, που ήμουν δίπλα τους. Τώρα είμαι λίγο καλύτερα, αν και ακόμη οφείλω να παραδεχθώ ότι μια νευρικότητα την έχω. Αλλά, εντάξει, μικρή…»

– Παρά το ότι πολλούς από τους παίκτες τους ήξερες ήδη από τις Εθνικές Νέων και Εφήβων ή τον Ολυμπιακό στον οποίο ανήκεις;
«Ήταν ένα συν. Ξέρω πολλά παιδιά μέσα από τη θητεία μου στις «μικρές» εθνικές, αλλά και τον Ολυμπιακό και σιγά σιγά μαθαίνω και για τους υπόλοιπους παίκτες τι παίκτες είναι, τι χαρακτήρες είναι. Συνολικά με αγκάλιασαν όλοι από την πρώτη μέρα πολύ θερμά και για μένα, όπως και για τα άλλα καινούρια παιδιά ήταν ένα μεγάλο συν».

– Μετά από μια καλή χρονιά με τον ΑΓΟΡ, όπου αγωνίστηκες ως «δανεικός» ήρθε η κλήση στην Εθνική Ανδρών. Πιστεύεις ότι αυτή η χρονιά ήταν ένα ορόσημο για σένα;
«Έτσι πιστεύω… Με βοήθησε πολύ η θητεία στον ΑΓΟΡ και ο κόουτς Πεδουλάκης. Με αξιοποίησε σωστά και με βοήθησε πάρα πολύ».

– Μετά τη χρονιά αυτή και την ανάδειξή σου ως κορυφαίου «ρούκι» του πρωταθλήματος, το κάλεσμα στην Εθνική Ομάδα ήταν κάτι που περίμενες;
«Ας πούμε ότι το σκεφτόμουν… Έλεγα ότι μπορεί να με καλέσει και όταν η σκέψη μου αυτή έγινε πραγματικότητα, ένιωσα πραγματικά πολύ χαρούμενος και ανυπομονούσα για μια τέτοια εμπειρία, γι’ αυτό που ζω τώρα».

– Ζώντας την Εθνική εκ των έσω πλέον, βλέπεις ότι είναι ικανή να πετύχει τους στόχους της;
«Ναι, το πιστεύω απόλυτα! Κι αυτό γιατί είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες που δεν φοβούνται τη δουλειά για τη διάκριση. Και πιστεύω ότι και αυτή τη φορά θα δείξουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο στο Προολυμπιακό Τουρνουά και εύχομαι και στη συνέχεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες».
 
– Θα μας πεις το μυστικό αυτής της ομάδας;
«Το μυστικό; Η καλή παρέα και το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ όλων των μελών. Είναι κάτι πολύ σημαντικό!»