Τσαρτσαρής: Ξανά στην Ελλάδα σε δύο χρόνια!

Ο Κώστας Τσαρτσαρής είναι από τους… ευλογημένους παίκτες της Εθνικής Ομάδας. Ήταν παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρών στο χρυσό του Βελιγραδίου, παρών στο ασημένιο στο Τόκιο. Ο διεθνής φόργουορντ όμως προτιμά, ενόψει του 1ου Eurostar που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, να αρχίσει την κουβέντα του από μια άλλη Εθνική, από κάποιους άλλους παίκτες.

«Είναι ένας αγώνας που ουσιαστικά γίνεται για να τιμήσουμε την Εθνική Ομάδα του 1987. Για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου πριν από 20 χρόνια. Χάρη σ’ αυτούς τους παίκτες παίζουμε μπάσκετ. Και πρέπει να τους τιμήσουμε! Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε».

Είναι ένας αγώνας που γίνεται όμως και για τιμηθεί και αυτό που καταφέρατε εσείς. Γίνετε στην Αθήνα επειδή εσείς φτάσατε στην κορυφή της Ευρώπης πριν από δύο χρόνια…
«Είναι κάτι που δεν συμβαίνει και κάθε μέρα! Έχουμε ζήσει και ζούμε ακόμη πράγματα τα οποία δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πριν από αυτές τις δύο επιτυχίες. Και στο Βελιγράδι και πέρυσι. Αυτός ο αγώνας έρχεται να πιστοποιήσει τις επιτυχίες της Εθνικής Ομάδας. Είναι μεγάλη τιμή για την Εθνική και το ελληνικό μπάσκετ και εύχομαι και σε δύο χρόνια να ξαναγίνει ο αγώνας πάλι στην Ελλάδα!»

Τα συναισθήματα που θα ξαναβρεθείτε όλοι μαζί ξανά μετά από σχεδόν ένα χρόνο;
«Μόνο θετικά! Μετά από πολύ καιρό θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί. Έτσι μια πρώτη γεύση, γιατί σε λίγο καιρό θα ξαναβρεθούμε για να αρχίσουμε πια την προετοιμασία μας όλοι μαζί. Ήταν μεγάλη επιτυχία ότι κάναμε τα δύο προηγούμενα χρόνια και αυτό που θέλουμε είναι να υπάρχει ανάλογη συνέχεια. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι και αυτή τη φορά, στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας, θα πάνε όλα καλά».

Στον αγώνα θα τιμηθεί και ένας συμπαίκτης σου, ο Θοδωρής Παπαλουκάς ως κορυφαίος παίκτης του 2006.
«Είναι η τυπική αναγνώριση της αξίας του και της προσπάθειας που κάνει ο ίδιος τόσα χρόνια τώρα. Έχει φτάσει δίκαια στην κορυφή της Ευρώπης και σε ατομικό επίπεδο. Και θεωρώ ότι δεν θα σταματήσει να προσφέρει μέσα στο γήπεδο και ότι θα συνεχίσει να προσφέρει και στην Εθνική Ομάδα, όπως κάνει πάντα όταν του το ζητάνε. Παράλληλα, είναι και μια διάκριση ακόμη για το ελληνικό μπάσκετ και τους Έλληνες παίκτες».