Σχορτσανίτης: «Θα δώσουμε το 110 % των δυνάμεων μας»

Η Εθνική ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία αντίστροφης μέτρησης προς την πρεμιέρα της στο Προολυμπιακό Τουρνουά και ο Σοφοκλ ής Σχορτσανίτης ξαναφορά μετά από δύο χρόνια (σε επίσημη διοργάνωση) τη γαλανόλευκη φανέλα και θέλει να γευτεί άλλη μια επιτυχία. Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί το υπέρτατο όνειρο κάθε αθλητή και ο «Big Sofo» δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα.
Ο 23χρονος σέντερ θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για τον αγώνα με τον Λίβανο και εκφράζει την πεποίθησή του ότι η ομάδα θα δώσει τα πάντα για να σφραγίσει το εισιτήριο της για το Πεκίνο. «Γίνεται πολύ καλή δουλειά και όλοι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε όχι το 100%, αλλά το 110% για να πετύχουμε το στόχο μας. Η φιλοσοφία μας είναι να βλέπουμε ξεχωριστά κάθε ματς και κάθε φάση και γι’ αυτό κοιτάμε μόνο το πρώτο ματς με τον Λίβανο. Θέλουμε να παίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε για να πετύχουμε το στόχο μας», τονίζει ο Σχορτσανίτης.
Η απόδοση της εθνικής στο Τουρνουά Ακρόπολις άφησε πολλές υποσχέσεις σε όλους. Οι τρεις νίκες και οι αντίστοιχες εμφανίσεις δείχνουν ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο, ωστόσο ο σέντερ του Ολυμπιακού δεν παρασύρεται από αυτό το γεγονός. «Στο Ακρόπολις διαπιστώσαμε το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας, αλλά οι συνθήκες και οι απαιτήσεις στο Προολυμπιακό Τουρνουά είναι διαφορετικές. Φυσικά οι τρεις νίκες ενίσχυσαν το ηθικό μας και μας δίνουν μεγάλη αυτοπεποίθηση».