Μ. Μανουσέλης: Θα δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας

Στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπαίνει από αύριο η Εθνική Παίδων. Μοναδικό πρόβλημα για τον Ομοσπονδιακό προ πονητή Μ. Μανουσέλη ο τραυματισμός του Ηλ. Θεοδώρου, ενώ μικροπροβλήματα αντιμετωπίζουν οι Κ. Κεφάλας και Γ. Διαμαντάκος. Την τελευταία δεκαετία σε επίπεδο Παίδων δεν έχουν έλθει διακρίσεις γεγονός που γεννά προβληματισμό στους ιθύνοντες της ΕΟΚ. Ταλέντο υπάρχει, δυνατότητες υπάρχουν, ωστόσο οι περιορισμένες εμπειρίες σε αυτές τις ηλικίες αποτελούν το ανυπέρβλητο εμπόδιο για να υπάρξουν ανταγωνιστικές ομάδες. Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί, οι λύσεις έχουν δρομολογηθεί και τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τον Μ. Μανουσέλη αναμένεται να φανούν από την επόμενη χρονιά. Ωστόσο σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό προπονητή, φέτος διαθέτουμε μια πολύ καλή φουρνιά αθλητών που θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό… 
-Με τα όσα έχετε δει πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, πως κρίνετε το επίπεδο των ομάδων; 
-Οι γεννηθέντες το 1995 είναι μια πολύ καλή φουρνιά με εξαιρετικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Υπάρχουν αρκετές ομάδες με αξιόλογα ρόστερ. Βέβαια είναι μια δύσκολη ηλικία, όπου το ζητούμενο είναι η σταθερότητα στην απόδοση. 
-Ποιες ομάδες έχετε ξεχωρίσει; 
-Η διοργανώτρια Τσεχία, η Τουρκία, η Ρωσία, η Λιθουανία και η Ισπανία διαθέτουν εξαιρετικές ομάδες, ωστόσο μπορεί να δούμε και άλλες ομάδες κατά την διάρκεια του τουρνουά να κάνουν τη έκπληξη στο παρκέ. 
-Σε ότι αφορά την Ελληνική ομάδα, ποιες είναι οι πιθανότητες για διάκριση; 
-Έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία τους τελευταίους μήνες. Θα πολεμήσουμε και θα δώσουμε το 100% τω ν δυνάμεών μας. Σε ατομικό επίπεδο διαθέτουμε παίκτες με μεγάλες δυνατότητες. 
-Σε αυτές τις ηλικίες το ζητούμενο είναι οι εμπειρίες. Θεωρείται ότι υπερτερούν οι αντίπαλοι μας σε αυτό τον τομέα; 
-Δουλεύουμε περισσότερο από έξι μήνες, όμως η αντίστοιχη ομάδα της Γαλλίας δουλεύει δύο χρόνια. Φέτος έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στους γεννηθέντες 1996-97 και πιστεύω ότι αυτές οι ηλικίες θα έχουν σημαντικές εμπειρίες. Η φουρνιά του ’95 θα κάνει στο ακέραιο το καθήκον της. Η σύγκριση με τις άλλες ομάδες δεν μας ενδιαφέρει, αλλά το τι θα κάνουμε εμείς μέσα στο γήπεδο.