Γ. Βασιλακόπουλος: Μεσογειακή λίγκα ενόψει

Άστραψε και βρόντηξε ο Αϊ Γιώργης του ελληνικού μπάσκετ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, κατά τη συνέντευξη που μας παραχώρησε χ θες το μεσημέρι, στο κλειστό της Μίκρας, μετά το τέλος της γιορτής της ΕΚΑΣΘ.Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, άνοιξε τα χαρτιά του όσον αφορά τις εξελίξεις της Μεσογειακής λίγκας χαρακτηρίζοντάς την ως μοναδική λύση για να βγει από το αδιέξοδο το ελληνικό πρωτάθλημα.

-Κύριε πρόεδρε πρέπει να ομολογήσω ότι το μπάσκετ βρίσκεται σε ένα καθοριστικό σταυροδρόμι.
«Το ελληνικό μπάσκετ είναι σε καλό δρόμο. Το ελληνικό πρωτάθλημα, όμως, έχει πρόβλημα και βρίσκεται σε αδιέξοδο, γιατί είναι ένα πρωτάθλημα πολλών ταχυτήτων. Πρέπει να γίνει ανταγωνιστικότερο και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν γίνει υπερεθνικό».

-Είστε έτοιμος να καταθέσετε την πρότασή σας;
«Η μοναδική λύση για μένα είναι η Μεσογειακή λίγκα. Σύντομα θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για τα μίνιμουμ έσοδα που θα καλύπτουν τις ανάγκες της».

-Ποιες χώρες τελικά θα συμμετάσχουν;
«Θα συμμετάσχουν ομάδες από την Τουρκία, το Ισραήλ και υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της Ιταλίας, του Κατάρ και της Βουλγαρίας».

-Από την Ελλάδα το εισιτήριο θα πάρουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος;
«Ναι, υπάρχει αυτή η βούληση».

-Οι υπόλοιπες ομάδες ίσως δυσαρεστηθούν από αυτές τις εξελίξεις…
«Πάντα θα υπάρχουν δυσαρεστημένοι σε τέτοιες εξελίξεις, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν κάποιος έχει λύση ας την καταθέσει».

-Εξαιτίας αυτών των εξελίξεων ράγισε το γυαλί στις σχέσεις σας με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, κ. Οικονομίδη.
«Δεν παίζουν ρόλο τα πρόσωπα και οι διαφωνίες. Η ουσία είναι το ζητούμενο. Και η ουσία λέει ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο το καλύτερο. Ήδη ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν δείξει σοβαρό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις».

-Σε πόσο χρονικό διάστημα θα είστε έτοιμος να καταθέσετε την πρότασή σας;
«Πιστεύω το αργότερο σε δύο μήνες».

-θα θέλαμε να κλείσουμε τη συνομιλία μας με το κεφάλαιο Εθνική ομάδα. Γράφτηκε το όνομα του κ. Ζούρου για το τιμόνι της Εθνικής. Ισχύει;
«Υπάρχουν τρεις υποψήφιοι προπονητές με τους οποίους συζητάμε. Το αργότερο σε 15 ημέρες θα υπάρξει εξέλιξη».

*Συνέντευξη στον Πάρι Καλημερίδη και στην εφημερίδα Θεσσαλονίκη, που δημοσιεύτηκε στις 7/2/2011.