Βασιλακόπουλος: “Το μπάσκετ μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα”

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο “DivaniCaravel” η κλήρωση των Εθνικών Πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών και Γυναικών. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό, λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας.

“Σας καλωσορίζουμε στη συγκέντρωση αυτή που εκπροσωπεί το ελληνικό μπάσκετ. Χαίρομαι για τη μεγάλη παρουσία εδώ σήμερα, η οποίας δείχνει και το ενδιαφέρον των ανθρώπων που υπηρετούν το χώρο του μπάσκετ, δίνοντας χρόνο, χρήμα και κόπο, χωρίς να διεκδικούν το φωτοστέφανο της δημοσιότητας και πολλές φορές κόντρα σε ανθρώπους που απεργάζονται αρχές και αξίες αθλητικού κινήματος. Ανθρώπους που πιστεύουν ότι επειδή βρήκαν κάτι στη ζωή τους, μπορεί να καταπατούν αρχές, αξίες και τα πάντα. Είναι μια άλλη συζήτηση, που πολύ σύντομα θα κάνουμε ανοιχτά. Αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει ενόψει της νέας περιόδου να ανταλλάξουμε ευχές και την πίστη μας στα ιδεώδη που όλοι μας υπηρετούμε για την προστασία της ελληνικής κοινωνίας από διάφορα εκφυλιστικά φαινόμενα που εντείνονται. Το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να αποτελέσει το ανάχωμα και το καταφέρνουμε ως ένα μέτρο, παρά τις δυσκολίες που συναντάμε κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά. Η πόρτα του προέδρου είναι ανοιχτή κάθε μέρα, ο καθένας μπορεί να προσέλθει χωρίς ιδιαίτερα τηλεφωνήματα και… συνεντεύξεις. Ο καθένας από εσάς μπορεί να επισκεφθεί τα γραφεία της ΕΟΚ να συναντηθεί με τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο ή τον Γενικό Γραμματέα. Υπηρετούμε το ελληνικό μπάσκετ και είμαστε στην υπηρεσία του μπάσκετ. Δέχθηκα πριν από δύο μέρες ένα επείγον τηλεγράφημα για να παραβρεθώ σε μια ιστορική συνεδρίαση του κεντρικού γραφείου, η οποία μπορεί να αλλάξει τη διοικητική δομή του μπάσκετ. Ήμουν πρόεδρος της επιτροπής που είχε αναλάβει να σχεδιάσει αυτές τις αλλαγές και είναι σημαντικό ότι η Ελλάδα είναι παρούσα. Αποτελεί τιμή για τον τόπο, το ελληνικό μπάσκετ και τον ομιλούντα. Σας ευχαριστώ όλους και πάλι για την παρουσία σας σήμερα εδώ και στο χώρο γενικότερα”.

Το χαιρετισμό του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, ακολούθησε η απονομή των κυπέλλων και μεταλλίων στις ομάδες που διακρίθηκαν και κατέκτησαν τίτλους την περίοδο 2013-14.