Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών (U20): Συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη Τύπου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών (U20) πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ροδίων.
Παρόντες ήταν ο νομάρχης Δωδεκάνησου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος Ροδίων Χατζής Χατζηευθυμίου, ο δήμαρχος Ιαλυσού Στέργος Στάγκας, ο γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Κ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης, το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης και ο πρόεδρος της Τ.Ε. Δωδεκανήσου Θεοδόσης Κολιάδης.

Ο Δήμαρχος Ροδίων, ευχαρίστησε την ΕΟΚ για την ανάθεση της διοργάνωσης στη Ρόδο και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη ευκαιρία για εμάς, καθώς το μπάσκετ μας έχει δώσει αμέτρητες χαρές. Τόσο εμείς, όσο και ο Δήμος Ιαλυσού κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ανταποκριθούμε στην πρόκληση και να μπορούμε να μιλάμε για μια άριστη διοργάνωση. Διατηρούμε επαφές τόσο με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, όσο και με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, ώστε να μας βοηθήσουν και οι αγώνες να στεφθούν από επιτυχία».

Ο νομάρχης Δωδεκανήσου, Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε:
«Οι διοργανώσεις είναι σημαντικές και η Πολιτεία πρέπει να στέκεται αρωγός. Από την πρώτη στιγμή δεν μείναμε αμέτοχοι και στηρίζουμε την προσπάθεια. Απαντήσαμε θετικά στην ΕΟΚ, γιατί η ανταπόκριση από τη νεολαία ήταν μεγάλη. Και είναι και μια ευκαιρία για την προβολή του τόπου μας σε όλη την Ευρώπη που δεν θέλουμε να αφήσουμε να χαθεί».

Ο Δήμαρχος Ιαλυσού, Στέργος Στάγκας, τόνισε:
«Ο Δήμος Ιαλυσού παραμένει δίπλα στο μπάσκετ μετά το Μεσογειακό Τουρνουά Παίδων 2000 και το Πανευρωπαϊκό Νέων Ανδρών το 2001. Είναι μεγάλο γεγονός και μιλάμε συνολικά για 10.000 διανυκτερεύσεις. Από τις 10 Ιουλίου θα φώτα θα στραφούν στο νησί μας. Αν και ως Έλληνες τείνουμε να κάνουμε τα πάντα την τελευταία στιγμή, πιστεύω ότι θα οργανωθούμε και θα δώσουμε ένα καλό μήνυμα, αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί, σωστά και οργανωμένα.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης,
Eυχαρίστηκε την τοπική αυτοδιοίκηση της Ρόδου, τη Νομαρχία και τους Δήμους Ροδίων και Ιαλυσού, καθώς όπως είπε «μας αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή», για να συνεχίσει: «Η διοργάνωση αποτελεί εξαιρετική διαφήμιση και σίγουρα θα βοηθήσει τον τουρισμό. Η Ρόδος φιλοξενεί ήδη τον Κολοσσό και μακάρι το τουρνουά να προσελκύσει ακόμη περισσότερα παιδιά στο μπάσκετ, τα οποία στο μέλλον θα μπορέσουν να στελεχώσουν και την ανδρική ομάδα. Το θέαμα αναμένεται υψηλό». Ο Τσαγκρώνης έκανε λόγο για την ανάγκη παρέμβασης του ΥΠΕΧΩΔΕ για τα γήπεδα, υπογραμμίζοντας πως θα φτάσουν στη Ρόδο 400 άτομα μέσω των αποστολών των ομάδων.

Ο Αριστείδης Γολέμης, μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, υπογράμμισε:
«Η Ρόδος θα προβληθεί και η διοργάνωση χρειάζεται τις χορηγίες, αλλά και τη βοήθεια του Τύπου για να κριθεί επιτυχημένη. Θα υπάρχει και τηλεοπτική κάλυψη και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Ο Θεοδόσης Κολιάδης, πρόεδρος της ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου, δήλωσε:
«Τέτοια γεγονότα γίνονται μία φορά τα 20 χρόνια και γι’ αυτό χαιρετίζουμε τη διοργάνωση με συγκίνηση. Το 1988 έγινε το μεσογειακό τουρνουά στα εγκαίνια του Βενετοκλείου, το 2000 και το 2001 στην Ιαλυσό και τώρα ξανά μία μεγάλη διοργάνωση θα γίνει στη Ρόδο. Ο πατριωτισμός είναι μία ιδέα που αγκαλιάζει όλο τον κόσμο. Θα έχουμε τεράστια οφέλη και πιστεύω πως θα διορθώσουμε τις όποιες ατέλειες υπάρχουν, προκειμένου να γίνει μια άψογη διοργάνωση».