Εφήβων (U19): «Το μέγεθος της επιτυχίας θα φανεί στη συνέχεια»

Η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από την Εθνική Εφήβων αποτελεί ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ, η οποία σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιώργο Βλασσόπουλο, θα φανεί στη συνέχεια.
«Είναι μια τεράστια επιτυχία για το μπάσκετ και κατ επέκταση τον ελληνικό αθλητισμό. Σε ένα δύσκολο τουρνουά καταφέραμε να ξεπεράσουμε και τις δικές μας δυσκολίες με τον τραυματισμό του Σαρικόπουλο και την ίωση που ταλαιπώρησε τον Σλούκα και φτάσαμε να διεκδικήσουμε το χρυσό μετάλλιο».
Ο Βλασσόπουλος αναφέρθηκε και στον τελικό: «Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Χάσαμε το ρυθμό μας στο δεύτερο δεκάλεπτο και σε κάποια κρίσιμα σημεία αστοχήσαμε σε βολές και ελεύθερα σουτ. Γυρίσαμε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν είχαμε την απαιτούμενη διάρκεια. Υπάρχει πίκρα τώρα, αλλά όταν καταλαγιάσει θα φανεί το μέγεθος της επιτυχίας. Δικαιολογήσαμε απόλυτα τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης».
Ο ομοσπονδιακός προπονητής είχε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την ομάδα: «Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της FIBA Europe, Γιώργο Βασιλακόπουλο, και τον γενικό γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, για την τιμή που μου έχουν κάνει να είμαι ο προπονητής αυτής της ομάδας. Επίσης, να ευχαριστήσω όσους μας βοήθησαν όλη τη χρονιά. Τον γενικό αρχηγό της ομάδας, Σπύρο Βασιλακόπουλο, τον έφορο της ομάδας, Γιώργο Κόνιαρη, τον γιατρό Κωνσταντίνο Παρίση, τον φυσιοθεραπευτή Τηλέμαχο Τσαγκρώνη και βέβαια τους προπονητές, Γιώργο Προεστό και Σεραφείμ Θεοδοσίου, με τους οποίους δουλέψαμε όλη τη χρονιά μαζί. Επίσης θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στην κόρη μου που γεννήθηκε μόλις πριν από έναν μήνα και στη γυναίκα μου».