Εφήβων (U19): Ελλάδα-Πουέρτο Ρίκο 107-98 (Δηλώσεις)

Ευχαριστημένος από τη νίκη και την προσπάθεια των παικτών του εμφανίστηκε μετά τη λήξη του αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο , ο τεχνικός της Εθνικής Εφήβων, Γιώργος Βλάσσόπουλος: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, με μια πολύ καλή ομάδα που παίζει γρήγορο μπάσκετ και σουτάρει καλά. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα, με αποτέλεσμα να δεχθούμε αρκετά τρίποντα. Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε, ενώ ταυτόχρονα κρατήσαμε την επίθεσή μας σε υψηλά επίπεδα. Με έμφαση στην άμυνα αποκτήσαμε μια διαφορά ασφαλείας την οποία και κρατήσαμε», τόνισε ο 39χρονος τεχνικός ο οποίος αναφέρθηκε στην αυριανή αντίπαλο της Εθνικής, τη Λιθουανία: «Πολύ δύσκολο παιχνίδι και το επόμενο με μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Τους Λιθουανούς τους ξέρουμε καλά, αν και σε σχέση με πέρσι έχουν αλλάξει κάποιους παίκτες. Στόχος μας να κάνουμε το 3 στα 3 και να πάμε στην επόμενη φάση με το απόλυτο των νικών».
Η βελτίωση στην άμυνα ήταν το «κλειδί» της νίκης και για τον γκαρντ της Εθνικής και του Αμαρουσίου, Νώντα Παπαντωνίου: «Ήταν ένα πολύ κρίσιμο και δύσκολο παιχνίδι, με τους Πορτορικανούς να είναι πολύ εύστοχοι στην αρχή της αναμέτρησης. Όταν βελτιωθήκαμε στην άμυνα
καταφέραμε να γυρίσουμε τον αγώνα. Σίγουρα οι 98 πόντοι που δεχθήκαμε είναι πολλοί, αλλά δείξαμε πως μπορούμε να βάζουμε περισσότερους πόντους απ όσους δεχόμαστε! Τώρα έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τη Λιθουανία. Την ξέρουμε και μας ξέρει. Πάμε για την τρίτη νίκη με σκοπό να μπούμε με περισσότερους βαθμούς στο δεύτερο γύρο».