Ευρωμπάσκετ U18: Συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση

Με αφορμή την έναρξη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων – που ξεκινά αύριο και θα φιλοξενήσουν τα κλειστά γυμναστήρι α Πύργου και Αμαλιάδας παραχωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στον Πύργο. Μίλησαν ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, ο Γ.Γ. της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο πρόεδρος του Σταδίου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Στάθης Καννής και ο αντιδήμαρχος έργων του Δήμου Πύργου, Βασίλης Παναγόπουλος.
Ο Δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος ξεκινώντας ανακοίνωσε ότι «το Κλειστό του Πύργου θα ονομαστεί «Γεώργιος Βασιλακόπουλος», προς τιμήν του ισχυρού άνδρα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο οποίος κατάγεται από το νομό μας και ουσιαστικά είναι ο άνθρωπος που έφερε το Πανευρωπαϊκό στις πόλεις του Πύργου και της Αμαλιάδας και συνέβαλε τα μέγιστα στην κατασκευή του γυμναστηρίου της πρωτεύουσας της Ηλείας όταν ήταν Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού».
Ο Παρασκευόπουλος πρόσθεσε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για τον Πύργο, καθώς εγκαινιάζουμε ουσιαστικά το νέο, ανακατασκευασμένο, κλειστό της πόλης μας. Ευχαριστώ όλους όσους κόπιασαν και συνέβαλλαν στην ανακατασκευή του γηπέδου, κάτι που έγινε με το “αίμα” του Δήμου Πύργου. Όλη η προσπάθειά μας είχε ευτυχή κατάληξη και αύριο στις 6.30μ.μ. στην τελετή έναρξης θα πρέπει να είμαστε όλοι εδώ, προκειμένου να αποδείξουμε ότι η πόλη μας μπορεί και είναι σε θέση να διεκδικήσει και μεγαλύτερες διοργανώσεις. Άλλωστε οφείλουμε να τιμήσουμε όλοι το γήπεδό μας όπως του αρμόζει και στόχος μας είναι να γίνει μια κυψέλη αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων».
Ο ΓΓ της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Πύργου για τη βοήθεια και τη θερμή συμπαράσταση που βρήκαμε. Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο οποίος αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, ζήτησε το πρωτάθλημα αυτό να γίνει στον Νομό Ηλείας. Σε ότι αφορά το κλειστό γυμναστήριο, η αλήθεια είναι ότι είναι «η μέρα με νύχτα» σε σχέση μ’ αυτό που ξέραμε, όχι μόνο από αρχιτεκτονικής πλευράς, αλλά και από αγωνιστικής. Πλέον, ο Πύργος είναι σε θέση να διεκδικήσει και μεγαλύτερους αγώνες και να ξέρετε ότι θα είναι πάντα μέσα στις προτιμήσεις μας. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να κάνω έκκληση στον κόσμο της πόλης να παρακολουθήσει τους αγώνες όχι μόνο της Εθνικής μας, αλλά και των υπολοίπων ομάδων, καθώς θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους αυριανούς αστέρες. Ευελπιστώ ότι θα ζήσουμε ανάλογες στιγμές με τον αγώνα Ελλάδα – Λευκορωσία, ο οποίος είχε διεξαχθεί στο γήπεδο αυτό πριν από μερικά χρόνια, όπου οι φίλαθλοι το είχαν κατακλύσει».
Ο πρόεδρος του σταδίου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, δήλωσε:: «Φτάσαμε στο τέλος μια επίπονης διαδρομής, καταφέρνοντας να κάνουμε το κλειστό γυμναστήριο “παλάτι”. Ανταμοιβή μας τα κολακευτικά σχόλια όλων όσων το έχουν επισκεφτεί, οι οποίοι το χαρακτηρίζουν ως ένα από τα καλύτερα περιφερειακά γήπεδα της χώρας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, τους ανθρώπους της ΕΟΚ και ειδικά τον ΓΓ Παναγιώτη Τσαγκρώνη και τη Μαρία Προκοπίου για τη βοήθειά τους, όπως και την οργανωτική επιτροπή που συστήσαμε για την επιτυχία των αγώνων. Παράλληλα, θα ήθελα να κάνω γνωστό ότι σε όλους τους αγώνες η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό».
Το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, Στάθης Καννής: «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά γι’ αυτή τη στιγμή, καθώς είμαστε σε θέση να εγκαινιάσουμε το ανακατασκευασμένο μας κλειστό γυμναστήριο. Το “στολίδι” αυτό κατασκευάστηκε με ενέργειες του τότε Γ.Γ. Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλακόπουλου, και εν συνεχεία εγκαταλείφτηκε στη μιζέρια. Δεκατρία χρόνια μετά όμως έχουμε στα χέρια μας και πάλι ένα στολίδι, το οποίο σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ενδιαφέρον που έδειξε εξ αρχής ο Δήμαρχος  της πόλης για τον αθλητισμό. Κατά τα άλλα θα ήθελα και εγώ με της σειρά μου να καλέσω τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν την διοργάνωση αυτή και να σταθούν κοντά στην Εθνική μας, στην προσπάθειά της για κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου».
Τέλος ο αντιδήμαρχος έργων του Δήμου Πύργου, Βασίλης Παναγόπουλος, πρόσθεσε: «Θα ήθελα να προσθέσω ότι έχει γίνει πολύ δουλειά από τεχνικής πλευράς και να σημειώσω ότι καταφέραμε να φτιάξουμε αυτό το έργο με πολύ λιγότερα χρήματα απ’ ότι απαιτούνταν. Μόνο για το παρκέ η μελέτη ήταν ύψους 250 χιλ. ευρώ και εμείς με αυτά τα χρήματα καταφέραμε να τοποθετήσουμε και τον κλιματισμό. Πλέον έχουμε στα χέρια μας ένα έργο τέλειο και λειτουργικό που θα μείνει για πάντα στην πόλη μας».