Το «Τρίποντα Στα Σχολεία» επιστρέφει

Με την έγκριση του Προγράμματος «Τρίποντα στα Σχολεία» από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (124738/Δ5/11.10.22) και μεγάλο αριθμό αιτημάτων από Δημοτικά Σχολεία της χώρας ξεκινά και φέτος το Σχολικό Πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Το αθλητικό εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της FIBA στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Her World Her Rules και Europe Youth Development Fund, σε συνεργασία με τις Ενώσεις, τις Τοπικές Επιτροπές της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, των Γραφείων Φυσικής Αγωγής των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και με την αρωγή των οικείων Δήμων.

Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια 8 – 12 ετών και έχει σκοπό μέσα από τη σωστή καθοδήγηση να αγαπήσουν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες το άθλημα του Μπάσκετ, να αποκτήσουν την κατάλληλη καλαθοσφαιρική εκπαίδευση, εντός κι εκτός σχολικού περιβάλλοντος, και τη σωστή νοοτροπία που απαιτεί ένα ομαδικό άθλημα.

Οι ασκήσεις έχουν επιλεγεί για να μπορούν να εκτελεστούν από το σύνολο των μαθητών ανεξάρτητα από το υπάρχον επίπεδο των δεξιοτήτων τους, ώστε κάθε μαθητής να μπορεί να συμμετάσχει με ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο εκτέλεσης χωρίς δυσκολίες. 

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιούν Ακαδημαϊκοί, Ομοσπονδιακοί, Περιφερειακοί και Τοπικοί προπονητές/τριες, καθώς και προπονητές/τριες Σωματείων Καλαθοσφαίρισης.

Τη διδακτική χρονιά 2021 – 2022, περισσότερα από 300 Δημοτικά Σχολεία σε κάθε γωνιά της χώρας, συνολικά 13.500 αγόρια και κορίτσια, συμμετείχαν στο «Τρίποντα στα Σχολεία». Η αξιολόγηση του προγράμματος από τους Διευθυντές / τριες, τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής αλλά και από τους ίδιους του μαθητές μας γέμισε χαρά και αισιοδοξία όσον αφορά στο αθλητικό αποτύπωμα της Ε.Ο.Κ. στη νέα γενιά.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το διδακτικό έτος 2022-2023 γίνονται μέσω του συνδέσμου https://form.jotform.com/dsverk/aitimasxoleiwn2022-23