Το 8ο τεύχος του e-magazine της ΕΟΚ

Με την Εθνική Ανδρών να μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της, ενόψει των δυο προκριματικών αγώνων στον 2ο γύρο του Παγκοσμίου κυπέλλου 2023 και της διεκδίκησης διάκρισης στο ΕUROBASKET 2022, το 8ο τεύχος του webmagazine της ΕΟΚ, παρουσιάζει τον «γαλανόλευκο» Αύγουστο και το μεγάλο ραντεβού του ελληνικού μπάσκετ, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (1-18).

Ο διοικητικός υπεύθυνος και διευθυντής όλων των Εθνικών ομάδων, Δήμος Ντικούδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο διαδικτυακό περιοδικό, μιλά για την πολύμηνη προετοιμασία που έγινε μέχρι την Αυγούστου, ώστε η Εθνική Ανδρών να εξασφαλίσει τις περισσότερες και ποιοτικότερες καλύτερες δυνατές προδιαγραφές στον πάγκο της και εντός των 4 γραμμών του παρκέ για να εργασθεί απερίσπαστη και προσηλωμένη στην διεκδίκηση των στόχων της στο ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ και στα δυο προσεχή προκριματικά παιχνίδια με τη Σερβία (25/8) και το Βέλγιο (28/8).

Ο πρωταθλητής Ευρώπης, το 2005 και δευτεραθλητής κόσμου, το 2006Δήμος Ντικούδης καταθέτει την άποψη του για την αλλαγή κατεύθυνσης που πρέπει να ακολουθηθεί στις ηλικίες των Παίδων, των Εφήβων και των Νέων ανδρών, ώστε να καλυφθεί η αισθητή διαφορά στην ταχύτητα του παιχνιδιού και την βελτίωση των σωματικών προσόντων.

Η Εθνική Ανδρών θα συμμετάσχει για 17η συνεχόμενη φορά στο ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ και αποτελεί τον «θαμώνα» της διοργάνωσης. Πλήρες αφιέρωμα όλων των συμμετοχών της επίσημης αγαπημένης στα 26 ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ, από το 1949 μέχρι φέτος, με τις θέσεις που έχει καταλάβει και τους προπονητές που κάθισαν στον πάγκο της.

Το τουρνουά «ΑΕGEAN Ακρόπολις» έχει γίνει θεσμός του ευρωπαϊκού μπάσκετ και έχουν συμμετάσχει δεκάδες Εθνικές ομάδες, από το 1987 και εντεύθεν. Η ιστορία του τουρνουά, το πως θεσπίστηκε και τα ρεκόρ που έχουν επιτευχθεί στο πέρασμα του χρόνου στο αφιέρωμα του webmagazine.

Μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο αγώνα της στο επικείμενο ΕYΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2022  και στον όμιλο του Μιλάνου, η Εθνική Ανδρών, θα παίξει τα δυο πρώτα παιχνίδια της στον 2ο γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου κυπέλλου 2023. Έχοντας πετύχει ρεκόρ 3 νικών και μίας ήττας, η Εθνική στοχεύει στην ολοκλήρωση της πορείας της μέχρι την τελική φάση της παγκόσμιας διοργάνωσης για να είναι παρούσα στα γήπεδα της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων και της Ιαπωνίας.

Η Εθνική Ανδρών θα παίξει για τέταρτη φορά στην ιστορία της, επί ιταλικού εδάφους αγώνες ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που φιλοξενούν οι δυτικοί γείτονες μας και οι αναμνήσεις επιστρέφουν για τα ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ του 19511969 και 1979.

Στην στήλη του «ρετρό» γίνεται ειδική αναφορά στις αντίξοες συνθήκες συμμετοχής της Εθνικής ομάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του ’51, πριν από 71 χρόνια.

Το νέο τεύχος του περιοδικού έχει αφιερωματικό χαρακτήρα για όλες τις Εθνικές ομάδες και γίνεται αποτίμηση της πορείας που είχαν, μέχρι τώρα, τα τέσσερα εκ των έξι αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων όλων των ηλικιακών κατηγοριών, ανδρών και γυναικών.

Καλή ανάγνωση εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών και με τις σκέψεις όλων των φίλων του μπάσκετ στην «επίσημη αγαπημένη».