Η συνέντευξη Tύπου για το Διεθνές Καμπ του Κολινδρού

Συνέντευξη τύπου με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 10ου Διεθνούς Εκπαιδευτικού Καμπ που αρχίζει αύριο στον Κολινδρό κα ι διοργανώνεται από την FIBA Europe, την ΕΟΚ, τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού και την ΕΚΑΣΚΕΜ παραχώρησε η οργανωτική επιτροπή.  Πρώτος τον λόγο έλαβε ο πρώην Δήμαρχος Κολινδρού και νυν πρόεδρος της ΔΗ.ΦΟ. Π.Α.Π.Ο.Υ. και Δημοτικός Σύμβουλος  Γιώργος Καλύβας που καλωσόρισε τους υπεύθυνους της ΕΟΚ και τους αθλητές, τους προπονητές και τους συνοδούς.  Οι συμμετέχοντες στο πάνελ τόνισαν:

Ευάγγελος Πολύζος (δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού):
«Καλωσορίζω όλους αυτούς που συμμετέχουν και φροντίζουν για την επιτυχία της διοργάνωσης. Ο Κολινδρός έχει μεγάλη υποχρέωση σε όλους. Με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση φιλοξενούμε και φέτος το διεθνές καμπ. Υπήρχε μια άποψη ότι μέσα στην οικονομική κρίση που επηρεάζει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα έπρεπε να γίνει το καμπ. Η δική θέση είναι ότι για οτιδήποτε γίνεται με τελικό αποδέκτη τα νιάτα αξίζει να περικόπτονται δαπάνες από άλλους τομείς. Ο αθλητισμός δημιουργεί καλύτερους ανθρώπους και αν δεν τον προβάλουμε θα έχουμε αποτύχει. Το 1990 είχα σκεφτεί να γίνει το αθλητικό κέντρο και έτρεξα αρκετά για να γίνει. Δημιουργήθηκε το πρώτο κομμάτι και αξιοποιήθηκε από τους μετέπειτα Δημάρχους. Ευχαριστώ τον τότε δήμαρχο κ. Καλύβα για την μεγάλη βοήθεια στην δημιουργία του. Φυσικά εξίσου σημαντική ήταν η συνεισφορά και από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, που είναι μια ξεχωριστή Ελληνική φυσιογνωμία του αθλητισμού. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής πάντα θα πρωταγωνιστεί για τέτοιες εκδηλώσεις. Είμαστε πάντα στην διάθεσή σας για να κάνουμε ότι καλύτερο για το άθλημα. Τόσα χρόνια υπηρετούμε με συνέπεια το ιδανικό του αθλητισμού».

Γιάννης Κουτραφούρης (πρόεδρος Επιτροπής Ανάπτυξης και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ):
«Είναι ξεχωριστή τιμή και χαρά για μένα που εκπροσωπώντας την ΕΟΚ συμμετέχω στο καμπ. Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας είναι πρωτοποριακό και έχει ως κορυφαία εκδήλωση την συγκεκριμένη. Κάθε Αύγουστο μετά από σκληρή επιλογή παιδιά από όλη την Ευρώπη συμμετέχουν στο καμπ και βάζουν ισχυρή υποψηφιότητα για την εθνική παίδων της πατρίδας τους. Το καμπ διεξάγεται σε ένα πανέμορφο αθλητικό κέντρο που προβάλει την Ελλάδα και όπως ξέρετε είναι η κορυφαία εκδήλωση στην Ευρώπη γι αυτή την ηλικία. Η ΕΟΚ χρωστά πολλά στην πόλη, στον Δήμαρχο, τους συνεργάτες του και όλους τους κατοίκους. Το αναπτυξιακό πρόγραμμα που ήταν μια ιδέα του Βασιλακόπουλου και των τότε συνεργατών του συνεχίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία. Θέλουμε να φέρουμε κι άλλες εκδηλώσεις στην περιοχή και ως πρώτο βήμα συζητείται διεύρυνση της διοργάνωσης σε συνεργασία με την FIBA Europe με προοπτική διεξαγωγής και τουρνουά».

Αντώνης Παπαγιαννούλης (Πρόεδρος ΕΚΑΣΚΕΜ):
«Ευχαριστώ τον Δήμαρχο που ανέλαβε την φιλοξενία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Εύχομαι στο καμπ «να τα εκατοστίσει». Καλωσορίζουμε τα παιδιά και ευχόμαστε να πάρουν αυτά που θα τους διδάξουν οι προπονητές τους όλες αυτές τις μέρες».

Κώστας Πολίτης (γενικός τεχνικός υπεύθυνος ανάπτυξης):
«Το καμπ έχει ψυχαγωγικό και εκπολιτιστικό χαρακτήρα εκτός από τον αθλητικό. Σίγουρα δεν θα μάθουμε εδώ μπάσκετ αλλά θα δώσουμε κάποια κεντρικά μηνύματα και τα παιδιά θα ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις καθώς ως γνωστόν ο αθλητισμός ενώνει. Ο Κολινδρός συνέβαλε τόσα χρόνια στην ανάπτυξη και πρόοδο του αθλήματος και ευχαριστώ τους υπευθύνους για την προσφορά τους στο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Το μπάσκετ έχει θεμέλια και αρχές και χτίζει συνεχώς. Η πόλη έχει αγκαλιάσει τα παιδιά και αυτά με την σειρά τους θα μεταφέρουν τα καλύτερα μηνύματα για την πόλη».