Παπαθεοδώρου: «Κερδίσαμε πιο εύκολα από ότι περιμέναμε»

Η πολύ καλή άμυνα ήταν το κλειδί της άνετης νίκης επί της Κροατίας στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Εφήβων, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ηλία Παπαθεοδώρου.

«Παίξαμε εξαιρετική άμυνα για σαράντα λεπτά και νικήσαμε πολύ πιο εύκολα από ό,τι περιμέναμε ένα ματς το οποίο είχαμε προετοιμαστεί πως θα ήταν ντέρμπι. Όμως δεν χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια. Αυτή η ομάδα στην καλή της μέρα μπορεί να κερδίσει εύκολα, αλλά στην κακή της και να χάσει εύκολα. Παίξαμε μόνο το πρώτο παιχνίδι, έχουμε εννιά να δώσουμε συνολικά, οπότε υπάρχει πολύς δρόμος. Τώρα ξεκούραση, συγκέντρωση και κοιτάμε το ματς με τη Λιθουανία».

Για τον Γιώργο Παπαγιάννη, είπε: «Είναι ένα παιδί με τρομερά φυσικά προσόντα που μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα στο μπάσκετ. Όμως πρέπει όλοι να τον αφήσουμε να ηρεμήσει και να μην του λέμε καθημερινά τι μπορεί να κάνει, γιατί είναι ένα παιδί 18 ετών. Είναι φιλότιμος και εργατικός και οι προπονητές του ξέρουν καλύτερα από τον καθέναν τι πρέπει να κάνει για να αξιοποιήσει το ταλέντο του».

Για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, σχολίασε: «Είναι ειδική περίπτωση, η ποιότητά του είναι δεδομένη. Λόγω τραυματισμού έχασε πολλές προπονήσεις και θέλει χρόνο. Γενικά όλα τα παιδιά που ήταν στο Παγκόσμιο της Κρήτης, ο Χαραλαμπόπουλος, ο Μουράτος, ο Λούντζης, ο Σκουλίδας και ο Παπαγιάννης, δεν είναι εύκολο μέσα σε δυόμισι μήνες να παίζουν δύο μεγάλα τουρνουά».

Δηλώσεις παικτών

Γιώργος Παπαγιάννης: «Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά γι’ αυτό το παιχνίδι. Όλα ξεκίνησαν από την άμυνα, μπήκαν και τα σουτ κι έτσι ξεκινήσαμε πολύ καλά. Πήραμε μια νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα κι αυτό μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια. Δεν ξέρω αν είμαστε φαβορί του ομίλου, αλλά θέλουμε να κάνουμε άλλες δύο νίκες για να έχουμε όσο το δυνατό πιο βατό δρόμο στη συνέχεια. Στο Ηράκλειο ήμασταν τέταρτοι στο Παγκόσμιο, εδώ θέλουμε κάτι καλύτερο και πιστεύω πως μπορούμε. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας όμως».

Μιχάλης Λούντζης: «Κάθε αρχή και δύσκολη… Στην αρχή μπήκαμε λίγο αγχωμένοι, όχι όμως φοβισμένοι. Οσο πέρναγε η ώρα τα πράγματα γίνονταν όλο και πιο απλά για εμάς και έτσι καταφέραμε και πήραμε μια διαφορά. Μέσα από την άμυνα βρήκαμε ρυθμό και στην επίθεση όλα έγινα πιο εύκολα, μπήκαν και τα σουτ. Στο τέλος χαλαρώσαμε λίγο επιθετικά ίσως επειδή η διαφορά ήταν στους 30 -25 πόντους… Ξέραμε πως η Κροατία είναι πολύ καλή ομάδα παρά τις απώλειες, γιατί λείπουν τέσσερις πολύ καλοί παίκτες της… Αλλά παρόλα αυτά παραμένει μια πολύ επικίνδυνη ομάδα και το γεγονός ότι την αποτρέψαμε από το να τρέξει στο γήπεδο και να παίξει όπως θέλει εκείνη ήταν το κλειδί για να την κρατήσουμε σε χαμηλό σκορ και δικαιωθήκαμε… Όσον αφορά στο παιχνίδι με την Λιθουανία, ξέρουμε πως θα είναι δύσκολο, όπως και όλες οι αναμετρήσεις. Έχει πολύ καλούς παίκτες, εμείς θα μπούμε δυνατά και ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα».

Δημήτρης Φλιώνης: «Σίγουρα μια νίκη στην πρεμιέρα είναι πολύ σημαντική. Είναι μια πολύ καλή ομάδα η Κροατία παραδοσιακά… Το ότι κρατήσαμε αυτή την ομάδα στους σαρανταέναν πόντους είναι το πιο σημαντικό. Και είναι κίνητρο για εμάς να συνεχίσουμε να παίζουμε πολύ δυνατά στην άμυνα πρώτα από όλα με συγκέντρωση, να χρησιμοποιούμε σωστά τα χέρια μας, τα κορμιά μας τα φάουλ μας. Θεωρώ πως το κλειδί της νίκης ήταν η καλή μας άμυνα. Ηταν πρεμιέρα σήμερα. Κάποια σουτ δεν μπήκαν, ήμασταν λίγο μαγκωμένοι στην αρχή, αλλά πιστεύω πως παιχνίδι με παιχνίδι θα τα πάμε καλύτερα. Είναι δεδομένο πως στην συνέχεια του τουρνουά για να κερδίσουμε μεγάλα παιχνίδια θα πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί και στην επίθεση. Αυτό που κρατάμε είναι η νίκη και συνεχίζουμε. Η Λιθουανία είναι μια πολύ καλή ομάδα επίσης. Παρόμοιας σχολής μπάσκετ. Θα δούμε το βίντεο και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Με οδηγό το παιχνίδι με την Κροατία και την δουλειά που κάναμε στην άμυνα θα παλέψουμε για τη νίκη και αύριο».