Παίδων – Καπρής: Όλοι είμαστε ίσοι»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Τούφας δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Τελείωσε το πρώτο τουρνουά που είχαμε ευκαιρία να παίξουμε κάπιοα παιχνίι να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε.

Τα μηνύματα είναι και θετικά και αρνητικά, αλλά υπάρχουν και κάποι παράμετροι που δεν μας άφησαν να έχουμε μια συνολική εικόνα. Υπάρχουν παιδιά που δεν κατάφεραν να αγωνιστούν καθόλου και είναι και κρίμα για Τρίτη συνεχόμενη μέρα οι απουσίες αυξήθηκαν. Είχαμε άλλες δύο απουσίες σήμερα του Μέλιου και του Βύρλα που αδιαθέτησαν και δεν μπόρεσαν πραγματικά να βοηθήσουν. Στο πρώτο ημίχρονο με την Τουρκία κάναμε μια πραγματικά πολύ καλή εμφάνιση και δείξαμε ότι έχουμε δυνατότητες και τι μπορούμε να καταφέρουμε όταν είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάναμε. Αλλά από την άλλη φάνηκαν και οι αδυναμίες σε συνδυασμό με τις ανάσες που χρειαζόταν να πάρουν κάποιοι παίκτες, μας οδήγησαν στο να μην είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί όσο παρουσιαστήκαμε στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν ένα πολυ διδακτικό γιαεμάς τουρνουά. Πιστεύω ότι στον υπόλοιπο χρόνο που έχουμε θα δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες και με το βίντεο θα δούμε καλές και κακές στιγμές. Από μέρα σε μέρα θα βρίσκουμε ρυθμό με τα παιχνίδια. Αυτό που εύχομαι είναι να είμαστε υγιείς από εδώ και πέρα».

Ο Φώτης Καπρής, δήλωσε: «Στην αρχή ξεκινήσαμε πολύ δυναμικά, το πιστέψαμε, είχαμε εκνευριστεί από τα δύο πρώτα παιχνίδια και θέλαμε να παίξουμε καλύτερα. Παίζαμε καλύτερα σε κάθε αγώνα Παίξαμε καλή άμυνα, πήραμε τα ριμπάουντ, βάλαμε τα κορμιά μας κάτι που δεν είχαμε κάνει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Θέλει όμως μεγαλύτερη προσπάθεια. Στο δεύτερο μπήκαμε πιο μουδιασμένοι, ενώ οι Τούρκοι πιο αποφασισμένοι και αυτό φάνηκε στο σκορ. Όπως παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο θα πρέπει να γίνει ο οδηγός μας. Να μην τα παρατάμε, με όση δύναμη έχει ο καθένας και να μην βλέπουμε τους αντιπάλους μας «μεγάλους» Όλοι είμαστε ίσοι».

Ο Γιάννης Γιανναράς, πρόσθεσε: «Είχαμε απουσίες, ήρθαμε εδώ με απουσίες και σήμερα ακόμη δύο παιδιά δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν, ο Βύρλας και ο Μέλιος στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν ξεκινήσαμε καλά στο τουρνουά. Στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν κάναμε αυτό που ξέρομε. Παρά τις απουσίες και το ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης, μπήκαμε δυνατά και πιστεύω ότι αυτοί που είμαστε, φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο με την Τουρκία. Στο δεύτερο χαλαρώσαμε, ενώ δεν έπρεπε και το +18 έγινε -12. Στη συνέχεια θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι με την προσθήκη και των παιδιών που τώρα λείπουν, εξαιτίας τραυματισμών ή άλλων προβλημάτων».