Καϊμακόγλου: “Ότι έγινε στη Σεβίλλη, μένει στη Σεβίλλη”

Η Εθνική Ομάδα άφησε τη Σεβίλλη και βρίσκεται στη Μαδρίτη, όπου θα συνεχιστεί το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Όπως άφησε την πόλη τη Σεβίλλης, είναι αποφασισμένη να αφήσει πίσω και το 5-0 το οποίο πέτυχε στην Ανδαλουσία. Γυρίζει σελίδα και ξεκινά έχοντας ως στόχο μόνο έναν αγώνα: Αυτόν της Κυριακής με τη Σερβία. Μια νίκη την οδηγεί στις οχτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου εξέφρασε αυτή ακριβώς την επιθυμία και στόχο της Εθνικής Ανδρών, μια μέρα διαφορετική από τις άλλες, καθώς στο πρόγραμμα υπήρχε ρεπό και μια πιο “χαλαρή” προπόνηση: “Σήμερα είναι πιο πολύ πιστεύω μια μέρα που θέλουμε να αποφορτιστούμε στο σώμα και στο μυαλό. Γιατί όταν έχεις ένα τουρνουά με συνεχόμενα παιχνίδια το σώμα προσαρμόζεται και είναι έτοιμο, όσο δύσκολο κι αν είναι, αλλά το μυαλό είναι σημαντικό να είναι χαλαρό. Αύριο θα δούμε και τη Σερβία πιο αναλυτικά στο βίντεο και θα είμαστε έτοιμοι”.

Σε ερώτηση για το αν έχουν συνειδητοποιήσει οι ίδιοι οι παίκτες πόσο καλά παίζουν και τι αντίκτυπο έχει αυτό στον κόσμο που παρακολουθεί την ομάδα, τόνισε: “Για το πως παίζουμε και αν παίζουμε καλά, είναι περισσότερο για αυτούς που βλέπουν απ’ έξω. Εμείς και προσωπικά εγώ, χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε. Μας έχει ευλογήσει ο θεός να παίζουμε μπάσκετ, να κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα και πρέπει να το ευχαριστιόμαστε. Αυτή τη στιγμή αυτό κάνουμε και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Θεωρώ ότι δεν έχει σημασία τι έγινε στον πρώτο γύρο. Αν μας το έλεγαν πριν αρχίζει η διοργάνωση ότι θα ερχόμασταν εδώ με ένα 5-0 θα πανηγυρίζαμε, θα νομίζαμε ότι πάμε για χρυσό μετάλλιο. Απλά όπως λένε “ότι γίνεται στο Βέγκας, μένει στο Βέγκας”. Το ίδιο πρέπει να γίνει κι εδώ. Ότι έγινε στη Σεβίλλη θα μείνει στη Σεβίλλη. Το πραγματικό τουρνουά ξεκινάει τώρα”.

Ο Καϊμακόγλου γνωρίζει τη εστί Σερβία, δίνει όμως προτεραιότητα στην ελληνική ομάδα και ξεχνά το φιλικό στο Πο: “Θεωρώ ότι οι προπονητές μας, στους οποίους αξίζουν τα εύσημα προετοιμάζουν τα πάντα πολύ καλά, όπως και τα παιδιά που κάνουν το σκάουτινγκ. Κάνουν όλοι πολύ καλή δουλειά. Αύριο θα έχουμε αναλυτικότερα το πλάνο που θα εκτελέσουμε. Θα δούμε όμως πιο πολύ και την ομάδα μας, να βελτιώσουμε τα κενά διαστήματα, μπαίνοντας δυνατά από το πρώτο λεπτό. Και το στοιχείο που θα μας οδηγήσει θα πρέπει να είναι η άμυνα. Όσο για το φιλικό, δεν είναι και τόσο μεγάλο το μέτρο σύγκρισης. Είχαμε και οι δύο απουσίες. Ήταν πολύ νωρίς γενικά. Τα πόδια ήταν πολύ πιασμένα. Τους Σέρβους τους ξέρουμε πάνω κάτω. Έχουν παίκτες μεγάλη κλάσης, που παίζουν σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους ή και στο ΝΒΑ. Πρωταγωνιστούν σε μεγάλες διοργανώσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για την ομάδα αυτή. Το 5-0 δεν λέει τίποτα πια… Από εδώ και πέρα να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε τη νίκη”.

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης πρόσθεσε: “Ξέρουμε τους στόχους μας. Ξέρουμε ότι έχει τελειώσει η πρώτη φάση και ότι ο αγώνας που έρχεται κρίνει πολλά και είναι νοκ άουτ. Αντιμετωπίσαμε τη Σερβία σε φιλικό στην προετοιμασία, αλλά είναι διαφορετική ομάδα. Και φυσικά δεν έχει καμία σημασία τι έχεις κάνει και ποια ήταν η θέση σου σε έναν αγώνα τελικό όπως είναι αυτός της Κυριακής. Δεν τέθηκε θέμα επιλογής. Ίσως και να είναι η καλύτερη τέταρτη ομάδα, συνεπώς και να είχες τη δυνατότητα να επιλέξεις, δεν είναι η Σερβία η ομάδα που θα επέλεγες. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας. Είναι ένα παιχνίδι, σαράντα λεπτά στα οποία θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Απέναντί μας θα βρούμε μια ομάδα που παίζει πολύ δυνατά, παίζει σκληρά, έχει μεγάλα κορμιά και από τα χαρακτηριστικά της είναι η ταχύτητα. Θα πρέπει να βάλουμε το τρέξιμο στο παιχνίδι της Κυριακής για να φτάσουμε στο εύκολο καλάθι. Μέσα από την άμυνα να βρούμε την ευκαιρία να πάμε σε αιφνιδιασμούς. Πλέον όλοι παίζουν γρήγορο μπάσκετ και πραγματικά αν δεν παίζεις έτσι τουλάχιστον κάποια λεπτά στο παιχνίδι σου, έχεις πρόβλημα στο σκοράρισμα και ίσως η ομάδα σου να αντιμετωπίσει προβλήματα. Εμάς αυτό μέχρι στιγμής μας βοηθάει. Μας λύνει τα χέρια σε κάποια σημεία του αγώνα και είναι κάτι που το κυνηγάμε μέσα στο παιχνίδι”.

Απαντώντας σε παρατήρηση ότι “οι Σέρβοι υποστηρίζουν πως η Ελλάδα είναι το φαβορί της αναμέτρησης, τόνισε: “Δεν είμαστε φαβορί. Το τι λένε οι Σέρβοι είναι κάτι δικό τους. Μας ενδιαφέρει μόνο το δικό μας παιχνίδι. Ότι έχουμε κάνει το αφήνουμε πίσω μας. Όλα τα παιχνίδια που έχουμε δώσει και όλες τις νίκες που έχουμε κάνει και συγκεντρωνόμαστε μόνο σε αυτό. Σε αυτή την ομάδα υπάρχει δημιουργικό άγχος. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά, νέα φιλοσοφία. Ας μην ξεχνάμε πως τα περισσότερα παιδιά έχουν παίξει πολλούς τελικούς και αγωνίζονται στα κορυφαία πρωταθλήματα και στο υψηλότερο επίπεδο”.