Ευρωπαϊκό U20: Οι συγκινητικές στιγμές μετά το τρόπαιο

Η χαρά, αλλά και η συγκίνηση ήταν μεγάλη μετά το τέλος του αγώνα.

Δύο όμως στιγμές ξεχώρισαν: Όταν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, όπως είχε συμφωνήσει και με τους συμπαίκτες του σήκωσε την κούπα μαζί με τον Δημήτρη Καρβέλα και όταν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου λύγισε μιλώντας για τα «παιδιά του»… Τα άλλα παιδιά του, τα μπασκετικά.

Η ομάδα είχε συμφωνήσει για την κίνηση αυτή. Λίγο πριν έρθει η στιγμή, οι παίκτες έσπρωξαν τον Καρβέλα προς τον Χαραλαμπόπουλο και μαζί σήκωσαν το τρόπαιο. Οι δυο τους έχουν κοινή πορεία από το Αιγάλεω, ενώ ο Καρβέλας βρίσκεται κοντά στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Και δεν τον κράτησε μακριά από αυτήν, ούτε η περιπέτεια της υγείας του.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου από την πλευρά του ήταν σαν να ένιωσε όλη την πίεση να φεύγει, να «κυλάει» από πάνω του με το τέλος του αγώνα. Όπως είχε γίνει και μετά τον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών. Τότε δεν είχαν πάρει πολλοί χαμπάρι το ξέσπασμά του. Σήμερα το κατάλαβαν όλοι, αφού έγινε και μπροστά στην κάμερα των καναλιών Novasports. “Χρυσή γενιά θα δούμε αν θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη γενιιά, που έκανε τον κόσμο περήφανο κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια. Κάτι που δεν είναι και εύκολο. Είμαστε περήφανοι και στα παιδιά αυτά αξίζουν συγχαρητήρια για όσα έχουν καταφέρει. Για μένα; Είναι προσωπική δικαίωση για το χρόνο που αφιερώνω όλο το καλοκαίρι. Είμαι πέντε χρόνια στην Ελληνική Ομοσπονδία και θυσιάζω χρόνο από τα παιδιά μου, την οικογένειά μου. Τα άλλα παιδιά μου όμως, τα μπασκετικά με κάνουν πολύ περήφανο».