Ευρωμπάσκετ 2015: Κροατία-Τσεχία 59-80

Η Τσεχία παρουσιάζοντας την εικόνα που είχε σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της, όντας σοβαρή και προβάλλοντας την ομαδικότητα σε ένα σύνολο με δύο μεγάλους σταρ όπως ο Σατοράνσκι και ο Βέσελι,

έριξε στο καναβάτσο την Κροτία. Και πολύ πιο εύκολα από ότι θα περίμενε ο οποιοσδήποτε. Η διαφορά έφτασε και στους 30 πόντους (33-63), η Κροατία προσπάθησε περισσότερο με τους Ούκιτς και Στίπτσεβιτς, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στους 13 στην τέταρτη περίοδο, πριν τελικά η Τσεχία πανηγυρίσει την πρόκριση στους προημιτελικούς με το τελικό 59-80. Πλήγμα για τους Κροάτες ο τραυματισμός του Κρούνοσλαβ Σίμον στον αστράγαλο. Οι Τσέχοι στους οχτώ θα αντιμετωπίσουν το νικητή της αναμέτρησης Σερβία-Φινλανδία.

Διαιτητές: Ρότσα (Πορτογαλία), Βιατόρ (Γαλλία), Χιμένεθ (Ισπανία)

Δεκάλεπτα: 13-20, 31-48, 43-65, 59-80

Κροατία (Περάσοβιτς): Τόμιτς, Ρούντεζ, Στίπτσεβιτς 8, Μπογκντάνοβιτς 12, Σάριτς 4, Ούκιτς 10, Σίμον 9, Ντρέιπερ, Μπιλάν 4, Ζόριτς 2, Χεζόνια 10

Τσεχία (Γκίντζμπουργκ): Μπέντα 11, Άουντα 9, Πούμπρλα, Χρούμπαν, Σατοράνσκι 10 (11 α), Βελτς 2, Χούσκα, Μπάρτον 3, Γέλινεκ 13, Σιρίνα, Σιλμπ 12,  Βέσελι 20 (13ρ)