Εφήβων U19: «Ενέργεια από τον κόσμο»

Μουράτος και Τολιόπουλος συμφώνησαν σε πολλά, αλλά εκεί που στάθηκαν περισσότερο ήταν σε μία λέξη «κόσμος».

Αυτό που θέλουν οι δύο γκαρντ της Εθνικής Εφήβων U19, ενόψει της έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα αρχίσει στις 27 Ιουνίου στο Ηράκλειο Κρήτης, είναι να δουν κόσμο στην κερκίδα που θα τους δώσει ενέργεια και ακόμη μεγαλύτερο πάθος.

Η αφετηρία στις δηλώσεις του Βασίλη Μουράτου ήταν σε κάποιο άλλο σημείο: «Το πρώτο για εμάς είναι πως είναι τιμή να εκπροσωπούμε την Εθνική Ομάδα και μάλιστα στη χώρα μας. Η παρουσία του κόσμου στο φιλικό με τις ΗΠΑ μας έδωσε δύναμη και περισσότερη ενέργεια και σίγουρα είμαστε χαρούμενοι με την εικόνα αυτή στην κερκίδα. Πιστεύω πως ο κόσμος θα είναι καταλυτικός παράγοντας για εμάς. Όλα τα παιδιά το συζητάμε και θα θέλαμε να δούμε το γήπεδο γεμάτο. Παίρνουμε δύναμη. Είναι σημαντική διοργάνωση και γίνεται ακόμη πιο σημαντική από το γεγονός ότι η διοργάνωση αυτή φιλοξενείται στη χώρα μας. Θέλουμε να τους κάνουμε όλους χαρούμενους».

Η απόδοση της ελληνικής ομάδας απέναντι στις ΗΠΑ είχε θετικό πρόσημο, με τον Μουράτο να στέκεται σε ένα σημείο που «σφράγισε» την αναμέτρηση: «Δώσαμε το 100%. Ο τραυματισμός του Βασίλη μας έκανε να σαστίσουμε για μερικά λεπτά, αλλά συνεχίσαμε την προσπάθεια. Και πιστεύω ότι κάθε μέρα γινόμαστε συνολικά ως ομάδα καλύτεροι. Θέλουμε κάτι καλό, αλλά ο στόχος μας είναι και θα πρέπει να παραμείνει ο επόμενος αγώνας».

Τολιόπουλος: «Αυτοπεποίθηση και άγχος»

Η διάθεση των νεαρών διεθνών να ευχαριστήσουν τον κόσμο που θα έρθει να τους δει στο ΚΓ Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια, φαίνεται και στα όσα είχε να προσθέσει ο Βασίλης Τολιόπουλος: «Εκτός από κάποια παιδιά που έπαιξαν πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, οι περισσότεροι δεν έχουμε βιώσει ξανά αυτή την εμπειρία. Θέλουμε να πάμε καλά και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στην Κρήτη. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό»

Ο Τολιόπουλος στην αναφορά του για το τελευταίο φιλικό πριν το επίσημο τζάμπολ στέκεται και αυτός στον τραυματισμό του Χαραλαμπόπουλου: «Είμαι ευχαριστημένοι από την παρουσία μας σε ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα, είχαμε και το προβάδισμα σε σημαντικό τμήμα της αναμέτρησης, αλλά κάπου μείναμε από δυνάμεις. Θα ήταν ψέμμα να πούμε ότι δεν μας έλειπε και ο Βασίλης, καθώς ο τραυματισμός του μας στοίχισε και ψυχολογικά».

Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, τα πως και τα γιατί, η Ελλάδα στις 27 Ιουνίου θα πρέπει να είναι έτοιμη για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα απέναντι στην Κορέα: «Είναι η πρεμιέρα και θα πρέπει να μπούμε δυνατά με πάθος και ενέργεια. Κάτι που θα πρέπει να ισχύει για όλους τους αγώνες μας. Για εμάς είτε είναι ο πρώτος αγώνας, είτε ο τελικός θα πρέπει να είναι το ίδιο. Θα πρέπει να παίζουμε με το ίδιο πάθος».

Η φιλοξενία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος σε ελληνικό έδαφος μπορεί να δώσει φτερά, αλλά μπορεί και να γεμίσει άγχος. Τα όσα λέει ο Τολιόπουλος δείχνουν ότι μάλλον έχει βρεθεί μια χρυσή ισορροπία μεταξύ των δύο: «Θέλουμε ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο αν γίνεται. Όσο περισσότερος ο κόσμος τόσο καλύτερο. Θέλουμε κι εμείς όμως να κάνουμε ότι καλύτερο γι’ αυτούς που θα έρθουν και θα μας στηρίξουν. Το γεγονός μας δίνει αυτοπεποίθηση, αλλά μας δημιουργεί και λίγο άγχος, το οποίο θα είναι περισσότερο στην αρχή. Στη συνέχεια μόνο αυτοπεποίθηση μπορεί να μας δώσει ένα γεμάτο γήπεδο. Θα νιώσουμε ότι παίζουμε εντός έδρας και αυτό είναι σημαντικό. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το γεγονός».

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/7_DtOUzbWQ0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]