Δηλώσεις Καλάθη, Βουγιούκα, Καϊμακόγλου

Ο Νικ Καλάθης, ο Ίαν Βουγιούκας και ο Κώστας Καϊμακόγλου μίλησαν μετά το τέλος της αναμέτρησης για τη νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο, το 3/3, αλλά και τη συνέχεια.

Ο Νικ Καλάθης δεν… χαρίστηκε στον εαυτό του, από τον οποίο περιμένει περισσότερα στη συνέχεια, αλλά φρόντισε να πει τα καλύτερα για αυτούς που βρίσκονται δίπλα του: “Όλα πάνε βάσει προγράμματος. Και σήμερα παίξαμε καλά. Βγήκαμε στο παρκέ δυνατά και με συγκέντρωση και τα καταφέραμε. Γενικά παίζουμε πολύ καλά ως ομάδα. Θα υπάρχουν διαστήματα που δεν θα σκοράρουμε ή θα δυσκολευόμαστε. Είναι λογικό. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι η καλή μας άμυνα δεν σταματά ποτέ. Όταν μπλοκάρουμε στην επίθεση, η άμυνα είναι αυτή που ρυθμίζει το πρόβλημα. Θεωρώ ότι προφανώς μπορώ να παίξω και καλύτερα. Πρέπει να βρω καλύτερο ρυθμό. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες, αλλά μπορώ να παίξω καλύτερα. Αυτή τη στιγμή όμως πρέπει να εστιάσουμε στην ομάδα, που παίζει καλό μπάσκετ. Νιώθω πάντως καλά… Και νιώθω να γίνομαι καλύτερος παιχνίδι με παιχνίδι. Νιώθω υπέροχα να παίζω με αυτά τα παιδιά. Τους αγαπώ και ελπίζω να κάνουμε κάτι ξεχωριστώ”.

Όσο για τη συνέχεια; “Όποιος αντίπαλος και αν έρθει στον δρόμο μας θα πρέπει να τον νικήσουμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θα είναι δύσκολο. Το παιχνίδι με την Κροατία θα είναι πολύ δύσκολο. Είναι πολύ ταλαντούχα ομάδα με πολύ καλό προπονητή και θα είναι πολύ δύσκολο. Θεωρώ ότι το ρεπό έρχεται την κατάλληλη στιγμή, γιατί όλοι χρειαζόμαστε ξεκούραση”.

Ο Ίαν Βουγιούκας τόνισε πως “κάθε ομάδα μπορεί να χάσει και κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει. Εμείς βρεθήκαμε σε καλή μέρα και πετύχαμε τον αρχικό στόχο που είχαμε θέσει, να περάσουμε στην επόμενη φάση. Το Πουέρτο Ρίκο είναι ομάδα που τα δίνει όλα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Μπήκαν στο τέλος τα τρίποντα και μειώθηκε η διαφορά. Η Κροατία μπορεί να έχασε από τη Σενεγάλη είναι ομάδα με πολύ καλό ρόστερ παράδοση και σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό”.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου υπογράμμισε: “Πήραμε την πρόκριση, που ήταν και ο αρχικός μας στόχος και συνεχίζουμε… Τώρα έχουμε μια μέρα μπροστά μας για να ξεκουραστούμε, να ηρεμίσουμε και να επιστρέψουμε για δύο ακόμη δυνατά παιχνίδια”.