Δηλώσεις Κ. Σλούκας – Γ. Πρίντεζης

Η Ελλάδα πήρε τη νίκη από τη Σλοβενία και το σημαντικότερο, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, διατηρώντας τον πρώτο λόγο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Κώστας Σλούκας και ο Γιώργος Πρίντεζης αναφέρθηκαν στον αγώνα και στους λόγους για τους οποίους όλα έδειξαν ευκολότερα για την ελληνική ομάδα.

 

“Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα αντέδρασε μετά από την κακή χθεσινή εμφάνιση και κέρδισε μια καλή ομάδα”, τόνισε ο Σλούκας για να συνεχίσει: “Παραμείναμε συγκεντρωένοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και κερδίσαμε δίκαια την αναμέτρηση. Έχουμε ακόμη αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας και είναι κάτι πάνω στο οποίο θα δουλέψουμε και τις επόμενες μέρες. Σε κάποια διαστήματα παίξαμε καλή άμυνα, ανοίξαμε το ρυθμό όπως θέλει ο προπονητής μας και παίξαμε έξυπνα».

 

Σε ότι αφορά τη συνύπαρξη για πρώτη φορά στο παρκέ στη διάρκεια της προετοιμασίας του Γιώργου Πρίντεζη και του Γιάννη Μπουρούση, ο Έλληνας γκαρντ τόνισε: “Είναι δυο βασικοί παίκτες στο ροτέισον και για την ομάδα συνολικά και σίγουρα βοήθησε πολύ σήμερα. Όλα τα παιδιά βρίσκουν σταδιακά ρυθμό, μετά από επίπονες προπονήσεις, “λύνονται” τα πόδια και αυτό είναι κάτι που φαίνεται στο γήπεδο”.

 

O Γιώργος Πρίντεζης τόνισε πως “όλοι ξέραμε ότι ο χθεσινός αγώνας θα ήταν δύσκολος, αλλά δεν παίξαμε καλά”, για να συνεχίσει: “Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, όμως στο τρίτο δεκάλεπτο μπήκαμε άσχημα και χάσαμε όπως χάσαμε από την Λιθουανία. Είχαμε όμως πολύ καλή αντίδραση… Μην ξεχνάμε ότι είναι φιλικά προετοιμασίας. Και τα προηγούμενα χρόνια κερδίζαμε τα φιλικά, αλλά όταν φτάναμε στην πηγή δεν πίναμε νερό. Φέτος πάμε διαφορετικά, με πιο χαμηλό προφίλ και ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Δεν έχουμε πάρα πάρα πολύ χρόνο μπροστά μας. Κάθε παρουσία είναι σημαντική και κάθε απουσία το ίδιο. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για παίκτες κλειδιά όπως είναι ο Καλάθης και όπως ήταν χθες ο Μπουρούσης. Όμως, δεν μπορούμε να μένουμε σε αυτό… Έχουμε λιγότερες από δεκαπέντε μέρες για το Παγκόσμιο και κάθε λεπτό μετράει. Πρέπει να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται και ατομικά και ομαδικά. Το Παγκόσμιο είναι ένας θεσμός κρίνεται κυρίως στα νοκ αουτ παιχνίδια. Εκεί όλα μπορούν να γίνουν. Μπορεί μια ομάδα να έχει άσχημη εικόνα στην προετοιμασία, αλλά να κερδίσει ένα νοκ άουτ παιχνίδι και να περάσει στους οκτώ. Και το αντίθετο βέβαια… Εμείς δουλεύουμε πάνω σε πολύ καλή βάση φέτος, ο κάθε ένας ξέρει το ρόλο του και τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Σε τέτοια τουρνουά όλα παίζουν ρόλο και μέσα σε αυτά και η τύχη. Με ένα αποτέλεσμα μπορούν να αλλάξουν όλα είτε προς το καλό είτε προς το κακό. Είναι χαρά μας να βρισκόμαστε εδώ. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Είναι τιμή μας να παίζουμε για την Εθνική και όλοι δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό είτε παίζουμε λίγα λεπτά είτε όλο τον αγώνα. Η Εθνική έχει δώσει πολλές χαρές στο παρελθόν και μακάρι να δώσει μια ακόμη φέτος”.